עוף בשום, דבש וליים

אחת הדרכים הנהדרות לבישול שלא מוכרת במיוחד בארץ, סיר חשמלי לבישול איטי. שמים את כל המצרכים בסיר, בלי יותר מדי הכנות מוקדמות, שוכחים ממנו למספר שעות וחוזרים לארוחה טעימה

DSC_1111-02a

המתנה הכי טובה שהענקתי לעצמי באחד מימי ההולדת שלי היא סיר חשמלי לבישול איטי.

מיתרונות הבישול בסיר איטי, חיסכון בזמן ומאמץ, אפשר לעזוב אותו ואין צורך לשים עליו עין, זורקים את כל המצרכים לסיר בבוקר ושמונה שעות מאוחר יותר יש ארוחה חמה מוכנה. הוא חסכוני בחשמל לעומת תנור אפיה, הוא קל לשימוש ויש מלא מתכונים ברחבי הרשת (באנגלית – השימוש בחו"ל בסיר בישול איטי מאוד נפוץ).

בעלות לא גבוהה במיוחד חסכתי זמן במטבח, זמן שבו במקום לטרוח על הכנת ארוחה אני יכולה לבלות זמן איכות נוסף עם היורשת.

זמן האיכות הזה נע בין צחוקים, השתובבויות וחיבוקים לרצון עז למרוט את שערותיי כשאני רואה את היורשת מתעסקת עם אימת רהיטי הבית, שנוא נפשם של מלבושינו, השטן בכבודו ובעצמו, הידוע בכינויו סליים.

אולי בכל זאת הייתי צריכה להישאר במטבח.

DSC_1108-01a

עוף בשום דבש וליים:

המצרכים:

6-8 שוקי עוף

800-1000 גרם תפוחי אדמה בייבי לאפיה

מלח ופלפל שחור לתיבול

4 אצבעות רוטב שום ודבש דורות מופשרות (חבילה שלמה)

2 טבליות ג'ינג'ר כתוש דורות מופשרות

3 טבליות שום כתוש דורות מופשרות

2 טבליות כוסברה קצוצה דורות

מיץ מליים אחד

1 כף קורנפלור מעורבב בשתי כפות מים (אופציונלי)

להגשה – פלחי ליים, 6 טבליות שום כתוש דורות מופשרות מעורבבות עם 2 כפות שמן זית, כוסברה קצוצה טרייה (אופציונלי)

אופן ההכנה:

חוצים את תפוחי האדמה הקטנים לחצי, מניחים בסיר לבישול איטי ומתבלים במלח ופלפל.

מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל שחור ומניחים מעל תפוחי האדמה.

מערבבים את חומרי הרוטב – אצבעות רוטב שום ודבש, ג'ינג'ר, שום, כוסברה ומיץ ליים ושופכים על שוקי העוף ותפוחי האדמה. מערבבים כדי שהרוטב יעטוף הכל.

מבשלים על חום גבוה במשך 3.5-4 שעות או 7-8 שעות על חום נמוך, עד שהבשר כמעט ונופל מהעצם.

בשלב זה אפשר להעביר את המנה לכלי הגשה, למזוג מעל את הרוטב שנותר בתחתית הסיר ולהגיש עם פלחי ליים ומחית שום שמפזרים מעל.

אפשרות לשדרוג:

מפעילים תנור על מצב גריל. מעבירים את תפוחי האדמה והעוף לתבנית מתאימה לתנור ולנוזל שנשאר בסיר בישול איטי מוסיפים קורנפלור מעורבב במים. מערבבים היטב ונותנים לנוזל להתבשל בסיר במשך 2 דקות עד שמסמיך מעט.

מוזגים את הרוטב מעל העוף ותפוחי האדמה ומכניסים לתנור במצב גריל (או תנור שחומם מראש ל-220 מעלות) למשך 10 דקות.

מגישים עם כוסברה קצוצה, פלחי ליים ומחית שום שמפזרים מעל.

רוצים להשקיע יותר? פרקו את הבשר מהעצם לאחר הוצאת התבנית מהתנור והגישו אותו על תפוחי האדמה עם פלחי ליים ומחית שום.

DSC_1114-01a

DSC_1116-01a