מה כבר אפשר לעשות עם עוף? איך אפשר לחדש? איך אפשר לגוון?
רמז: מצאתי במקרר 2 סלסילות פטריות שעומדות לסיים את הקריירה שלהן ושמעתי את אלביס פרסלי שר לי : it's now or never…
מה עוד היה לי? סלרי אמריקאי ובצל ירוק.
טוב, עוד קצת ירקות, תבלינים ורוטב: כאן יש הפתעות (אחת מהן בשם המנה: ברנדי)
יאללה, מתחילים…
המרכיבים:
2-3 כפות שמן (לאחרונה ניסיתי והתאהבתי בשמן אורז של מזרח מערב. היתרון שלו: הוא דליל ונוח לעבודה ואין לו טעם. אבל, אפשר גם שמן קנולה)
כוס גבעולי סלרי קצוצים לטבעות קטנות (בלי העלים)
2 בצל ירוק פרוסים לטבעות
1 כרישה קצוצה
3 ענפי כוסברה קצוצים דק (אפשר פטרוזיליה)
1 שן שום קצוצה
2 סלסילות פטריות חתוכות ל-2 (או 4 תלוי בגודל)
2 כוסות מים (אני שמתי כוס מים וכוס משקה אגוזי לוז של אלפרו, בשביל הטעם)
3 כפות ברנדי (לא, הפעם לא השתמשתי ברמי מרטן יקר הערך, אלא בברנדי פשוט תוצרת הארץ)
1/2 כפית ציר עוף (אני השתמשתי בציר עוף של קנור. אתם יודעים שאני לא משתמשת אף פעם באבקות מרק ובתיבוליות, אך אחרי שהשתתפתי בסדנא של קנור, וקיבלתי אריזה במתנה, החלטתי לנסות. זה לא ציר נוזלי, אלא מעין משחה מרוכזת. ההמלצה שכתובה ע״ג האריזה היא לשים 3 כפיות גדושות בליטר מים. לי הספיקה לתבשיל הזה רק 1/2 כפית. להפתעתי, אפילו הכמות הקטנה הזו העשירה את התבשיל בטעמים ויש בה רק 1 גרם שומן. יחד עם זאת, ממש לא חובה).
1 כפית סילאן
6 שוקי עוף
אופן ההכנה:
מטגנים בשמן את הסלרי, הכוסברה, הכרישה, הבצל הירוק, מערבבים תוך כדי ומוסיפים את השום. בשלב זה ניתן להוסיף גם פלפל חריף.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות.
מוסיפים את הנוזלים, הברנדי, הסילאן ואת ציר העוף. מביאים לרתיחה ובוחשים.
מסדרים מעל את שוקי העוף ומכסים את הסיר.
מבשלים כשעה, במהלכה הופכים לפחות פעם אחת את השוקיים ברוטב.
טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך (מלח ופלפל).
מגישים על מצע אורז לבן, או פירה תפו״א.
אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן בצורת תגובה או לייק. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!