עוף בניחוח איטלקי
למצרכים:
1 סלסלה של עגבניות שרי
4 ענפים של אורגנו
1 ק"ג עוף חתוך למנות
3 בצלים קצוצים
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה
10 שיני שום שלמות
1 חבילת תפוחי אדמה קטנטנים להכנה במיקרו – להכין לפי ההוראות שכתובים על השקית
להכנה:
1. בסיר רחב ושטוח (שמתאים גם לתנור) לטגן ב-4 כפות שמן זית את הבצלים עד שקיפות. להוסיף את השום ולטגן עוד 2-3 דקות.
2. להוסיף את העוף ולטגן יחד עד שהעוף יחליף צבעו (ללבן-חום).
3. להוסיף את העגבניות ולערבב יחד. לכסות את הסיר ולבשל (על אש גבוהה) כרבע שעה – כשפותחים את הסיר רואים שניגרו נוזלים מן העגבניות.
4. להוסיף את האורגנו (לקצוץ אותו) ולערבב הכל יחד. להוסיף מלח, פלפל ופפריקה מתוקה. ניתן להוסיף חצי כוס מים רותחים אם הרוטב מרוכז מדי.
5. לבשל חצי שעה על אש קטנה – לערבב מדי פעם כדי שהעגבניות לא יידבקו לתחתית הסיר. להוסיף את תפוחי האדמה ולבשל יחד עוד רבע שעה.
6. להכניס את הסיר (לא מכוסה) לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל- 15-20 דקות.
7. הטעם והריח פשוט מעלפים!!!!!! הולך נפלא עם פסטה, אורז לבן, פירה בעצם על כל דבר.
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!