מכל העוגות שהכנתי אי פעם -זו העוגה שתמיד תמיד קוצרת מחמאות, כזו שגם הילדים אוהבים.
זו שאם שואלים את החצי -מבחינתו היא העוגה הכי טובה שאני מכינה ,עד כדי כך שהוא מבקש שאכין אותה בימי ההולדת שלו.
למרות שהיא דורשת קצת התעסקות עם התפוחים והפירורים,סה"כ עוגה פשוטה ביותר להכנה.
אפשר להכין אותה חלבי או פרווה
והכי טעים- עם כדור גלידה בצד!
עוגת תפוחים עם פירורים
חומרים לבצק:
3 כוסות קמח תופח
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה או מרגרינה – מומסת
3 ביצים
חומרים למלית:
8 תפוחי עץ- קלופים ומגורדים גס.
1/2 כוס סוכר
כפית קינמון
למי שאוהב אפשר להוסיף כוס או חצי כוס צימוקים
חומרים לפירורים:
1/4 מכמות הבצק
25 גרם חמאה/מרגרינה מומסת
1/4 כוס סוכר
קינמון
½ כוס קמח
הכנה:
משמנים תבנית בקוטר 28 ס"מ
מחממים תנור לחום בינוני (180)
מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק, מפרישים ¼ מהבצק לפירורים ומרפדים בשאר את התבנית
מקלפים ומגרדים על פומפייה את התפוחים- לגרד גס ולא לרסק.
סוחטים היטב (הכי טוב בידיים) את המיץ (אפשר לשתות אותו אח"כ-בריא ביותר) ובודקים שלא נשארו בתערובת גרעינים או קליפות.
מוסיפים את הסוכר ,הקינמון (והצימוקים למי שרוצה) ומפזרים לגובה אחיד מעל הבצק בתבנית.
להכנת הפירורים :מערבבים את כל החומרים עם רבע מכמות הבצק שנותר עד לקבלת פירורים,אם לא מספיק ניתן להוסיף עוד קצת קמח .
חשוב שבצק הפירורים יהיה גבישי ורטוב – בקיצור שירגיש ויראה כמו-פירורים.
ומפזרים על תערובת הפירות עד שלא רואים את הפירות.
אופים כ-40 דקות עד שהעוגה תזהיב
שיהיה בתיאבון !