עוגת תפוחים ללא גלוטן

זו עוגת התפוחים לפי המתכון של אלונה – עוגה טעימה בטירוף.

עוגת תפוחים ללא גלוטן

חומרים:

3 תפוחים קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות

2 כפיות אבקת סוכר

כף מיץ לימון

8 חלבונים

8 חלמונים

280 גרם סוכר

325 גרם שקדים טחונים  דק

גרידה מלימון שלם

1 כף מיץ לימון

50 גרם שקדים פרוסים- לקישוט

הכנה:

1.  את קוביות התפוחים,+ 2 כפיות אבקת סוכר ומעט מיץ לימון בסיר קטן. לבשל על אש קטנה עד שהתפוחים רכים (בערך 10-15 דקות) לצנן.

     למעוך לפירה -( השארתי קוביות ).

2. במיקסר עם וו הקצפה, להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב וקשה.

3. בקערה נפרדת, שקדים טחונים וגרידת הלימון ולערבב.

4. תוך כדי פעולה איטית מאוד של המיקסר, להוסיף את החלמונים, לאחר מכן להוסיף את התפוחים המרוסקים, כף מיץ לימון ולבסוף את השקדים וגרידת הלימון.

5. להעביר לתבנית משומנת, לפזר מעל שקדים פרוסים ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.

6. לעטר באבקת סוכר ולהגיש.