עוגת תפוחים וקינמון כשרה לפסח

בחושה,רכה,עם תפוחים וקינמון וגם כשרה לפסח

בחורה עם מחשב נייד

פסח הוא סוג של אתגר עבורי. יום יומיים ראשונים כייף אחר כך חייבת את הטעמים הקבועים שלי. עוגות בחושות,עוגיות ו..לחם:)

אז לחם אין (ולא,לחמניות כשרות הן לא לחם!!) אבל את רוב העוגות אפשר להפוך לכשרות.

כך קורה שאני לוקחת עוגות קבועות שאני מכינה רוב הזמן ומשנה את מרכיב הקמח או לקמח מצה דק דק לעוגות או לקמח תופח מיוחד לפסח. (גם קמח, גם תופח וגם בפסח איזה שוס  הזוי זה)

מצרכים:

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 1  כוסות קמח תופח כשל"פ או כוס קמח מצה דק דק +1 אבקת אפיה כשל"פ

2 כפיות קינמון

2 תפוחי עץ קלופים ופרוסים לפרוסות דקות דקות

תבנית 24 משומנת ומקומחת עם מעט קמח מצה

לחמם תנור ל170 מעלות

בקערה,לטרוף במטרפה ידנית את הביצים ולהוסיף את השמן,הסוכר,ומיץ התפוזים ולטרוף היטב עד לאיחוד.

להוסיף את הקמח,ולערבב.

(לשים לב שהתערובת דלילה מעט וזה בסדר לא להוסיף קמח)

לצקת לתבנית חצי מכמות התערובת.

לפזר את הקינמון על כל שטח התערובת ולפזר את פרוסות התפוח

מעל,לצקת את שאר התערובת.

לאפות כ 45-50 דקות

מיד בתום האפייה לצקת על כל העוגה בעזרת כף מעט סירופ מייפל

כשהעוגה מתקררת ניתן לקשט באבקת סוכר או אגוזים קצוצים.

עוגת קינמו כשרה

 

מתכונים נוספים לפסח תמצאו בקטגורית פסח בבלוג שלי

עוגת קינמון פרוסה

 

 עוגת תפוחים וקינמון בגרסה הרגילה והחלבית