עוגת תפוחים ואגסים שאי אפשר להפסיק לישר

עוגת אגסים ותפוחים בחושה שלמה
כשנותרים פירות שלא בא להזביל אני תמיד אופה איתם עוגות
כלתי מחכה לעוגות הפירות שלי ומיד כשמגיעה לשבת בודקת מה חדש בנושא.
שבוע שעבר נותרו אגסים רכים ומיותמים וכמה תפוחים ירוקים וחמוצים .
הם נחתכו לשמיניות והיידה לעוגה
והפעם השתמשתי בקמח מלא שהניב תוצאה אגוזית טעימה.
לכו להכין
המצרכים –
לפירות-
3 תפוחים גדולים קלופים ופרוסים
4 אגסים גדולים קלופים ופרוסים
כוס סוכר חום
כפית קינמון ואפשר גם ציפורן
50 גרם חמאה בקוביות קטנות
לעוגה
350 גרם קמח מלא
2 שקיקי אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
2 כוסות סוכר חום בהיר
4 ביצים
כוס שמן תירס או חמניות
1 מיכל שמנת חמוצה -אפשר 9%
במיכל השמנת ממלאים כוס מיץ /מים/חלב
בתבנית קפיץ עגולה 28 מרופדת נייר אפיה מסדרים הפירות
מפזרים עליהם סוכר וקינמון
מפזרים את החמאה .
בקערה גדולה מערבלים את חומרי העוגה יחד חוץ מסוכר הוניל
מעבירים המסה מעל הפירות
מפזרים את סוכר הוניל מעל
אופים ב180 מעלות 45 דקות ובודקים.
אם צריך אופים עוד כמה דקות כל אחד ותנורו הוא.
מקררים לטמפרטורת חדר .פותחים קפיץ
הופכים לצלחת הגשה וקולפים נייר בזהירות
מתענגים על כל ביס
leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.