עוגת תפוחים הפוכה- סוכריה לנשמה .

עוגת תפוחים הפוכה

תפוחים ירוקים ומיותמים שנותרו על השולחן בצלחת מבויישים כי מה לעשות שהם נולדו כל כך חמוצים…

ללמדך שעם קצת מתיקות גם תפוח חמוץ הופך עורו .

אני מכירה כמה אנשים חמוצים שאם היו טועמים מהעוגה שלי היו הופכים עורם  בחיי.

ערב משעמם ללא תכניות וחשק להמתיק לנו את המשקה הביאו אותי לקלוף את ששת התפוחים שלי ולהכין את המעדן הזה .

לכו לקנות ולהכין ותזמינו חברים שיצקצקו בלשונם כמה טעים ואתם תחייכו ותודו לי.

צריך –

לתחתית תבנית 26 עגולה –

6 תפוחים ירוקים וחמוצים גדולים מאוד וקלופים-לחתוך אותם ל 6 כל אחד לאחר ניקוי הזרעונים .

50 גרם חמאה רכה

100 גרם סוכר

חצי כפית קינמון טחון או תערובת בהרת לעוגיות .

מרפדים את תבנית האפיה בנייר אפיה .

מורחים את החמאה הרכה

מסדרים את התפוחים יפה על החמאה .

מפזרים את הסוכר שיגיע לכל פינה .

עוברים להכנת הבלילה –

חבילה קטנה של קמח תופח או 360 גרם משקית גדולה.

1  מיכל שמנת חמוצה – ניתן 9 אחוז .

4 ביצים גדולות

100 גרם חמאה רכה מאוד

150 גרם סוכר לבן או חום בהיר

100 מיל חלב או מיץ תפוזים

מקציפים הכל יחד עד לאחוד ללא גושים.

מעבירים בכף את המסה מעל התפוחים בתבנית ומיישרים

אופים בתנור חם 180 מעלות (אפיתי בטורבו)

האפיה נמשכת כ-40 דקות אבל כל תנור והחוזק שלו.

העוגה צריכה להיות זהובה ורכה .

מקררים לטמפרטורת החדר לפני שהופכים אותה לצלחת הגשה.

הופכים ומקפים בזהירות הנייר ויש לנו עוגה עסיסית מצופה תפוחים מקורמלים בטעם גנעדן

מגישים עם קצפת,גלידה ,שמנת חמוצה .

טיפ-תכינו שזיפים יבשים מגולענים בסירופ מתובל בסטאר אניס ותניחו כף עם שזיף מעל כל מנה ומעט מהסירופ על השמנת או הגלידה

250 גרם שזיפים מיובשים ללא גלעין

150 גרם סוכר

1 כוכב סטאר אניס

200 מיל מים ואם צריך אז מוסיפים עוד

מרתיחים ומנמיכים אש.מבשלים על אש קטנה עד שיש לנו שזיפים בסירופ סמיך וטעים ושוב אם צריך עוד מים מוסיפים .

תהנו יקירים שלי החיים הם תפוחים מתוקים.

 

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.