עוגת תפוחים בחושה מקמח כוסמין

עוגה נהדרת, ריחנית, טעימה והכי חשוב בריאה. כשנשארים תפוחים יש פיתרון בזק! לקלף, לחתוך, לערבב ולתנור! 5 דקות עבודה במינימום לכלוך במטבח…

יש לי שריטה (אחת מיני רבות) אני אוהבת תפוחים.
לא פלא שהירקן כ"כ אוהב אותי (מזה אוהב אותי, מת עלי) …… כי בכל פעם שאני עוברת ליד החנות אני קונה תפוחים. כל כך הרבה תפוחים שאי אפשר להספיק לאכול אותם.
אז…. לקחתי את התפוחים וטיפלתי בהם יפה. כל כך יפה שיצאה עוגה לתפארת מדינת התפוחים! (ולחשוב שרק עירבבתי)…
עוגת תפוחים מקמח כוסמין

DSC_0650למצרכים: (תבנית גודל 24)

100 גרם סוכר חום כהה

150 גרם סוכר לבן

3 ביצים

200 מ"ל שמן

1 יוגורט (אני שמתי בטעם תות שדה)

400 גרם קמח כוסמין

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית קינמון

6 תפוחי עץ מקולפים, מגולענים וחתוכים לרבעים

1/3 כוס מיץ תפוחים

להכנה:

לערבב בקערה גדולה את הסוכר הלבן, הסוכר החום, הביצים והשמן. להוסיף את היוגורט והקינמון ולערבב. להוסיף את אבקת האפייה והקמח ולערבב. להוסיף את מיץ התפוחים ולערבב היטב עד איחוד. (רצוי לערבב עם מטרפה)

לשים בתבנית שכבה של בלילה. עליה להניח שכבה של רבעי תפוחים. עליה לשים שוב שכבה של בלילה ולסיים את העוגה בשכבה של תפוחים.

DSC_0648

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך -50-40 דקות.

DSC_0657

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב