עוגת תפוחים, דבש וקפה

עוגה אחת עסיסית עם שפע טעמים לשנה חדשה מתוקה ושופעת כל טוב.

בחורה עם מחשב נייד

שנה שעברה היינו אצלך מותק אז השנה אצלי!

אולי אקנה השנה עציץ לאמא שלך. ראיתי קקטוס יפה בחנות…

נשארו לנו הכוסיות שקיבלנו לפני שנים מדודה בלומה. אולי נביא אותן לאבא שלך גם ככה הוא לא מבדיל בין יין לבין טרופית ענבים…

אולי ניסע לחו"ל או למלון? אולי בכלל נישאר בבית?

מוכר לכם כל הסיפור הזה?

קחו נשימה ארוכה,תחייכו חיוך גדול ותכינו את העוגה המיוחדת הזו עם שלל הטעמים ובטוח שכל מי שייטעם ממנה יישבח וייהלל אתכם. כן,גם החותנת.

(ואם לא…נתחשבן כבר בפסח)

מצרכים:

1 כוס צימוקים בהירים

1 כוס מיים

2 כפות אבקת נס קפה ( לא מגורען)

1 כף דבש

**********

2 ביצים

100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת

1 כוס סוכר

1 כף תמצית וניל

3/4 2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כף שטוחה קינמון

2 כפות דבש

2 כוסות מלאות קוביות תפוחי עץ קלופים.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

משמנים ומקמחים תבנית 26

שמים את הצימוקים,המיים,נס קפה ודבש בסיר קטן מביאים לרתיחה ומניחים לצינון.

מקציפים את הביצים עם החמאה,הסוכר ותמצית הווניל עד לקרם תפוח.

מוסיפים את הקמח,אבקת אפיה וקינמון ומערבבים.

מסננים את הצימוקים מהקפה ומוסיפים אט אט את הקפה לבלילה ובוחשים לתערובת אחידה.

מוסיפים את 2 כפות הדבש ,את התפוחים והצימוקים ומערבבים היטב.

יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 45 דקות.

לקראת סוף האפיה מכינים זיגוג:

3 כפות מיים

2 כפות קקאו

6 כפות סוכר

50 גר' מרגרינה או חמה.

שמים בסיר קטן את המיים,הקקאו והסוכר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.

בתום האפיה מוציאים את העוגה מהתנור מחוררים אותה בעדינות בעזרת מזלג ויוצקים את הזיגוג.

ניתן לקשט באגוזים גרוסים.

בקרוב יהיו אצלי מתכונים נוספים לחגים. רוצים להישאר מעודכנים? לחצו על כפתור

עקוב אחרי למעלה בצד שמאל ועדכוני הפוסטים שלי יגיעו ישירות למייל שלכם.

עוגות תפוחים נוספות שלי תמצאו בקישורים הנ"ל:

עוגת תפוחים וחמוציות

עוגת תפוחים בבצק פריך