עוגת תפוזים

עוד לא נולדה העוגה שתיקח את מקומה של עוגת תפוזים ריחנית וטרייה בבוקר חורפי קריר!!! היא גבוהה, היא אוורירית, היא נימוחה ואם יש לה חור באמצע, כמו הפלא של הסבתות – אז בכלללל

1426315_10206648318701456_2763446731849529067_nלמצרכים:

6 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

2 כוסות קמח תופח

3/4 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים טבעי סחוט

גרידת תפוז (מכל התפוזים שסוחטים, להכין מהם גרידה)

להכנה:

1. במיקסר עם וו הקצפה, לשים את החלבונים, 1 כוס סוכר ו2 סוכר וניל ולהקציף לקצף יציב וקשה. להעביר לקערה גדולה אחרת.

2. לשים את החלמונים עם 1 כוס סוכר ולהקציף לקצף בהיר ותפוח. להוסיף תוך כדי את השמן ולהמשיך להקציף עוד 2 דקות.

3. להוסיף את הקמח ומיץ התפוזים בארבע פעמים לבלילת החלמונים (פעם קמח, פעם מיץ, שוב קמח ולסיים עם מיץ).

4. לערבב את בלילת החלמונים עם החלבונים עם לקקן בתנועות קיפול.

66873_10206648091455775_4625145558530537057_n

5. להעביר לתבנית משומנת (רצוי עם חור באמצע) ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כשעה.

1914621_10206648319501476_5228371812783436007_n

בתאבון 🙂