עוגת תפוזים עם ציפוי שוקולד – עוגת לינדה

עוגת תפוזים, עוגה גבוהה, יפה, אוורירית וטעימה במיוחד כיאה לנסיכת החורף!

DSC_0542במתכון הנפלא הזה של עוגת התפוזים שקיבלתי מחברה אהובה ששמה לינדה, משתמשים בכוס מידה שהיא – כוס שתייה חד פעמית. עוגה אוורירית, גבוהה מאוד כיאה לנסיכת חורף אמיתית!

למצרכים:

6 ביצים

1.5 כוסות סוכר

1 כוס מיץ תפוזים

1 כוס שמן

3 כוסות קמח תופח

גרידה תפוז מ-1 תפוז

לגאנש:

1/2 חבילת שמנת מתוקה (125 סמ"ק)

1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)

להכנה:

1. במיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים שלמות עם סוכר ומקציפים 5 דקות עד שההקצפה תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן. מקציפים יחד עוד 2 דקות.

2. להוסיף את מיץ התפוזים, את הקמח ואת גרידת התפוז בעזרת לקקן בתנועות קיפול (אני הוספתי תוך כדי פעולה איטית מאוד של המיקסר).

3. להעביר לתבנית משומנת (רצוי תבנית בבקה-עם חור – הכי יפה!) ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 40 דקות או עד שהעוגה מוכנה.

4. לשים בקערה קטנה את השמנת והשוקולד ולהמיס אותם במיקרו. לשפוך על העוגה באופן חופשי, שיהיו נטיפים של נזילות שוקולד.

5. להכין כוס תה, לפרוס פרוסת עוגה ולהתענג!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב