עוגת תפוזים ללא גלוטן – פסחית במיוחד!

אז לקחתי תפוזים, בישלתי אותם, מעכתי להם את הצורה ועשיתי עוגת תפוזים פולנטה לפסח, ללא גלוטן (כמובן), יצא לי משו משו!
מריחים? גם אתם רוצים שתהיה אצלכם על השולחן בפסח?

17353424_10210302746579869_7957657248925102210_nהעוגה נולדה כשקיבלתי ג'ריקן ענק של מיץ תפוזים של חברת פרימור . כמו  בסרטים המצויירים, החלו לעלות לי עננים של רעיונות מה לעשות עם המיץ. לשתות סתם כך? לא! להגיש בארוחת הבוקר ביום שבת? לא ולא!  חייבת משהו ייחודי ומיוחד, כזה שכולם יזכרו ותמיד יבקשו.

הכנתי עוגת תפוזים מופלאה ומיוחדת. תעקבו אחריי ותראו כמה היא פשוטה וקלה להכנה.

למצרכים:

2 תפוזים שטופים

200 גרם חמאה

1.5 כוסות סוכר

4 ביצים

250 גרם שקדים טחונים דק

50 גרם פולנטה (קמח תירס)

1 כפית אבקת אפיה

לסירופ:

1 כוס מיץ תפוזים של פרימור

2 כפות סוכר

2 כוכבי אניס

גרידת תפוז

4 מקלות קינמון

להכנה:

1. להניח את התפוזים עם הקליפה בסיר ולכסות אותם במים. להרתיח 15 ד' ולפוך את המים. למלא שוב ולהרתיח לעוד 15 ד' ככה 3 פעמים. בפעם הרביעית לכסות במים ולהרתיח שעה וחצי. לקרר היטב.

2. לטחון את התפוזים בעזרת הבמיקס (מוט סטיק).

17361919_10210302746619870_2028842449185497435_n

3. לשים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה ולעבד. להוסיף את הביצים אחת אחת עם מרווחים של 2 דק' בין אחת לשנייה.

4. להוסיף את מחית התפוזים ולערבב יחד במיקסר.

5. להוסיף את השקדים הטחונים ואת הפולנטה ואבקת אפיה ולערבב הכל יחד.

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך שעה.

7. בינתיים לשים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ולהביא לרתיחה.

8. בעזרת קיסם לעשות חורים בעוגה ולשים את הסירופ על העוגה.

העוגה נפלאה, טעימה, ריחנית ובעלת ארומה מיוחדת.

ב ה צ ל ח ה !