עוגת תפוזים בתבנית קוגלהוף

בחורה עם מחשב נייד

הצטיידתי בתבנית קוגלהוף גבוהה,ובער לי בעצמות לנסות אותה.

והיום שישי ,הזדמנות מצוינת לעוגת תפוזים ריחנית,רכה..עם שקדים.

עוגה פשוטה,ללא הפרדה של ביצים,הכל בקערת המערבל..45 דק' והיא שלכם,

והריח….ממממממ

אתם חייבים /ות לנסות !

המצרכים לתבנית קוגלהוף או לתבנית עגולה מס' 26

4 ביצים

1 וחצי כוסות סוכר

1 כוס שמן קנולה

כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

2 כפות גרידת תפוז

2 וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות

מערבלים את הביצים,ומוסיפים סוכר.

בהדרגה,מוספים נוזלים-שמן,מיץ תפוזים וגרידת תפוז

מוסיפים קמח ואבקת אפיה מנופה..וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

משמנים תבנית היטב במעט חמאה רכה/מחמאה מסביב לתבנית,ומפזרים שקדים מולבנים על כל דפנות התבנית,

בוזקים מעט סוכר לבן/חום על השקדים.

שופכים את בלילת העוגה לתוך התבנית

אופים כ-45 דק'.

מצננית,ובוזקים אבקת סוכר .

שבת טובה,רגועה ושקטה.

 

10570478_845860302091251_8968907390382914534_n