עוגת תמרים ואגסים

אם לא תספרו שבעוגה יש תמרים, עוד יטעו ויחשבו שהכנתם עוגת שוקולד…העוגה מיוחדת בטעמה ובמראה. היא רכה ועסיסית מאוד, גם כמה ימים לאחר הכנתה.זו העוגה שתרצו להכין שוב ושוב ושוב ושוב…..

27067480_10213044942693058_2238142875725966514_n

למצרכים:

כוס תמרים כבושים (בוואקום) או 170 גרם

1 ורבע כוס מים

1 כפית סודה לשתיה

לחמם את שלושת המרכיבים ביחד בסיר קטן ולהמיס את התמרים. אם נשארים גושים, למעוך עם ממחה של פירה.

להעביר לקערה.

__________________________________________

להוסיף:

60 גרם חמאה

כוס סוכר חום

2 ביצים

1.5 כוסות קמח

1 כפית וניל

1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד

לערבב הכל יחד עש שלא ישארו גושים והבלילה תהיה הומוגנית.

__________________________________________

26239528_10212997645550659_5442834384520470738_n

2 אגסים אמריקאים (רצוי מזן זה כי הם שומרים על צורתם)

קלופים וחתוכים לרבעים ומהרבעים שוב רבעים.

___________________________________________

לגימור העוגה:

בתבנית קוטר 24-25


27152596_10213064711027254_1578121779_n

להניח נייר אפייה, על נייר האפייה לסדר את האגסים החתוכים, מעל לשפוך את בלילת העוגה.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה עד 40 דקות או עד שהעוגה מוכנה (לבדוק עם קיסם).

להמתין עד שהעוגה תצטנן ולהפוך אותה. לקלף את נייר האפייה ו….

נכון שהיא מושלמתתתתתתתתתת?