עוגת תות שדה וחמוציות הפוכה

מתכון של שרה מולטון (שפית בכירה במגזין האוכל האמריקאי Gourmet)

משמנים בנדיבות רבה תבנית אינגליש קייק (לא חד פעמית – היא קטנה מידי) או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
מפזרים 30 גרם סוכר על החמאה ומנענעים את התבנית כך שיצפה את התבנית בצורה אחידה.
מפזרים בתחתית התבנית כוס וחצי של תותי שדה חתוכים + כוס חמוציות

מערבלים 100 גרם חמאה רכה מאד (אפשר להמיס במיקרו) + חצי כוס סוכר, מוסיפים כפית תמצית וניל, ביצה אחת וכפית של גרידת תפוז ומערבלים.
מוסיפים לסירוגין כוס ורבע קמח תופח + חצי כוס חלב ומערבלים רק עד שאחיד.
להקפיד לא לערבל יתר על המידה כי אז העוגה תהיה כבדה ויבשושית.
שופכים את העיסה על התותים והחמוציות שבתבנית, מיישרים את הבצק במרית ואופים בחום בינוני כ40 דקות או עד שקיסם שמוחדר לעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים עליו.
מניחים לעוגה להתקרר מעט, מעברים סכין בים העוגה לדופן התבנית, הופכים על גבי צלחת הגשה ומתפללים לעזרת אלילי המטבח שהעוגה תצא בשלמותה.

אם רוצים (ממש לא חובה לטעמי) אפשר לחמם מעט ריבת תות שדה + כפית ברנדי בסיר קטן ולמרוח על העוגה.