עוגת תותים וקרם פטיסייר – חגיגת שנה לבלוג

לפני שנה פתחתי את הבלוג. זה הזמן להודות ולפנק בעוגה עשירה ומיוחדת.

בחורה עם מחשב נייד

שנה עברה מאז פתחתי את הבלוג שלי. לפני שנה בדיוק ביום האהבה הרגשתי שזה הרגע  להקיש מילים במקלדת ולשתף.

מתכונים,רגשות,חינוך,בריאות כתבתי על כל נושא שנגע לי ואליי ואט אט התמלא הבלוג עד ששמו הוחלף ל'פיסות מהחיים'. כי כך אני כותבת. פיסה כזו ופיסה אחרת מחיי כותבת ומשתפת.

במהלך השנה הזו זכיתי להכיר אנשים נפלאים ומיוחדים הן מתוך אתר סלונה והן מחוצה לו.היכרות שאף עברה את המסך והגיעה למציאות.

וזה המקום והזמן להודות לכולם ולכולן.

לאתר סלונה ולעורכות שפירגנו וקידמו

לכל מי שקרא,ביקר והשאיר תגובה ולייק קטן

לאלה שהגיבו באופן פרטי ואלה ששיתפו ,

למי שהושיט יד לעזרה  ולמי שחיבק גם מרחוק.

כל זה אינו מובן מאליו.

תודה לכל הקוראים שלי ולשנה נוספת עם המון פיסות מחיי.

ובלי עוגה לא תהיה חגיגה נכון? יפה.

עוגת תותים וקרם פטיסייר היא בהחלט עוגה שמתאימה לחגיגה.

קצת עבודה והתוצאה…תענוג.

בואו נתחיל:

לתבנית קפיצית 24 מצופה בנייר אפיה.

התחתית הינה בצק פריך של קרין גורן:

100 גר' חמאה מומסת ופושרת

3/4 כוס אבקת סוכר

1 ביצה

2 כוסות קמח

בעזרת מטרפה טורפים חמאה ואבקת סוכר. מוסיפים את הביצה ואת הקמח ולשים בעדינות עד קבלת בצק אחיד.

מקררים כחצי שעה. לוקחים חתיכות מהבצק ומרפדים את תחתית התבנית.

דוקרים את הבצק בעזרת מזלג.

לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות את התחתית 20 דק' עד שמזהיבה מעט.

להוציא,למרוח מעט סירופ מייפל ולצנן.

לקרם פטיסייר:

2.5 כוסות חלב

5 כפות קורנפלור

4 חלמונים

3/4 כוס סוכר

2 כפות תמצית וניל משובחת

בסיר,להביא לרתיחה חלב ותמצית וניל

בקערה נפרדת לטרוף היטב חלמונים עם סוכר.

להוסיף את הקורנפלור ולהמשיך לטרוף.

להוסיף 2-3 כפות חלב חם לעיסה ולערבב היטב ואז,את כל העיסה לצקת לסיר החלב ולערבב ללא הפסקה עד שהעיסה מתחילה להסמיך ולבעבע והופכת לקרם.

לצקת את הקרם על התחתית האפויה.

לסדר תותים פרוסים בעיגול.

להכין ג'לי תות לפי ההוראות ולצקת על התותים.

להכניס למקרר ללילה שלם.

למחרת ניתן להסיר את מסגרת התבנית ולהעביר את העוגה למגש הגשה נאה.

לעוגות קרם נוספות: עוגת פנקייק עוגת קרמבו