"כל הגן לבש לבן
תכלת וארגמן
יום הולדת לאילן
כל צמח רן…."
אני זוכרת עצמי כילדה, שרה את השיר הזה ומרגישה בליבי את חגו של האילן והטבע, זוכרת את ההתרגשות הגדולה של ההליכה ביער עם ילדי הכיתה לנטיעות, עם מעדר וקצת עזרה ממש נטענו עצים וזו הייתה עבורי חוויה משמעותית.
גם היום אני אוהבת את החג הזה שנותן ביטוי לטבע, הטבע הוא אחד מנפלאותיו של היקום ואני שבויה בקסמו.
שבויה בקסם החצב שפורח ומבשר את הסתיו, הרקפות שפורחות להן מתחת לסלע בדיוק כשלהן מתאים מזג האוויר, הפטריות שצצות להן לאחר הגשם והשקדיות היפות שפורחות להן בט"ו בשבט.
כל שנה, אנחנו נוסעים לכפר תבור, שם מתגוררים גל ואיריס, חברים אהובים של שנים, ממש משפחה וכל שנה היא מתריעה, השקדיות פורחות בשבועיים הראשונים של פברואר בואו אלינו לטיול שקדיות.
וככה בשבת בבוקר בלי להתעצל, אנחנו קמים מוקדם בבוקר ונוסעים צפונה אליהם כדי לצפות בפריחת השקדיות המרהיבות.
ואם לא די ביופיו של הטבע, הוסיפו לחג הנהדר הזה את הפירות היבשים, שאני לא עומדת בפניהם.
השקדים והאגוזים למיניהם אצלנו בבית על בסיס קבוע ואת כדורי התמרים הבריאים והמשובחים בטעמם אפשר למצוא פה בקישור הבא:
http://saloona.co.il/ayeletsegal/?p=474 , אל תחמיצו אותם הם נהדרים.
את עוגת השקדים הזו אני מכינה לערב החג, היא מלכותית, עשירה, טעימה ופשוטה להכנה
אז מה צריך:
100 גרם שקדים גרוסים
2 וחצי כוסות קמח תופח
250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר
כוס צימוקים לבנים
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
4 ביצים
1 כוס חלב
1 גביע שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית תמצית רום
:לקישוט והגשה
אבקת סוכר
:איך מכינים
.על מחבת קטנה קולים (ללא שמן) את השקדים הגרוסים, כשהם משחימים מורידים מהגז ומצננים
.בקערה מוסיפים את הקמח והשקדים ומערבבים
.במערבל מקציפים את הסוכר והחמאה במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי
.מוסיפים בהדרגה את הרום, הווניל, קליפת הלימון והביצים ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם חלק
מקטינים את המהירות ומוסיפים את קערת הקמח עם השקדים ומערבלים כדקה, אחר כך מוסיפים את החלב והשמנת החמוצה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וצמיגי
.מעבירים את הבלילה לתבנית בקוטר 26 ומנערים קלות ליישור
.אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ – 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש
כשהעוגה מצטננת מפזרים עליה אבקת סוכר
היא נימוחה והשילוב של גרידת הלימון עם השקדים והצימוקים יוצר טעם נפלא.
חג אילנות שמח!!