עוגת השמרים המעולה של נורית באומגרטן, היא הזוכה באתגר השבועי. רוצות גם אתן לזכות?
הצטרפו לקהילת רגע מתוק בפייסבוק
עוגת שושנים שוקולד פרה
המצרכים לבצק
6 כוסות קמח
200 גרם חמאה רכה מאד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
כפית דבש
4 כפות סוכר
ביצה טרופה להברשה
* 3 תבניות קוטר 24 או 4 תבניות אינגליש קייק
מצרכים לציפוי
1 כפית דבש
ביצה טרופה להברשה
מצרכים למילוי שכבה ראשונה
גביע ממרח שוקולד פרה
מצרכים לתערובת מילוי לשכבה שניה
100 גר" חמאה רכה
1/2 כוס שוקולית
1/2 כוס סוכר
1 כף קינמון
מצרכים לסירופ
כוס סוכר
כוס מים
1 כפית תמצית וניל
3 תבניות אפייה במידה 24, או 4 תבניות אינגליש קייק
אופן ההכנה
מחממים תנור ל170 מעלות
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים
מוסיפים סוכר ומלח וממשיכים לערבב מספר דקות.
מוסיפים בהדרגה חלמונים, חמאה וחלב ולשים עד שנוצר בצק חלק ורך.
את הבצק מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך לילה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים אם משתמשים בתבניות אפייה עגולות, או לארבע חלקים אם משתמשים בתבניות אינגליש קייק.
מרדדים את הבצק לצורת מלבן על משטח מקומח.
על הבצק מורחים תחילה שכבה של ממרח שוקולד פרה, ומעליה מורחים את תערובת השכבה השנייה.
מגלגלים לרולדה, פורסים לפרוסות ומסדרים בתבנית אפייה משומנת.
מכסים את התבניות במגבת ומתפיחים במקום חמים למשך 20 דקות.
טורפים ביצה ודבש. מברישים את העוגות ואופים למשך 30 דקות, או עד שהן מזהיבות.
לקראת סוף זמן האפייה מכינים את סירופ הסוכר. מבשלים מים, סוכר ותמצית וניל עד שנוצר סירופ, ומיד לאחר הוצאת העוגות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ.