עוגת שמרים שוקולד מושלמת. נקודה.

עוגת שמרים עשירה עם ממרח שוקולד נוטלה אפויה בתבנית בבקה, אין שלמות יותר מזה!

2014-05-23 17.23.20

המצרכים לבצק:

500 גרם קמח

1.5 כפות שמרים יבשים

2 ביצים

180 סמ"ק חלב

50 גרם חמאה מומסת

70 גרם סוכר

1 כפית מלח

למילוי:

ממרח שוקולד – נוטלה

להכנה:

1. ללוש את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה 5 דקות. להניח במקום חמים עד שיתפח ויכפיל את נפחו. לא לדאוג… זה לוקח יותר זמן מהרגיל (בצק עשיר מיוחד).

2. להוציא את הבצק למשטח מקומח ולחלק אותו ל-3 חלקים שווים.

2014-05-23 12.25.56

3. כל חלק לרדד לפס ארוך וצר יחסית. למרוח שוקולד נוטלה על כל חלק.

2014-05-23 12.18.58

4. לגלגל כל חלק. לקלוע צמה משלושת החלקים ולהניח בתבנית משומנת עגולה עם חור.

5. לשים במקום חמים עד לתפיחה – עד הכפלת נפח העוגה.

6. להבריש את חלקה העליון של העוגה בחלב, לפזר מעט שומשום לקישוט ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-35 דקות. 10 דקות אחרונות להוריד לחלק התחתון של התנור (לא לתחתית התנור)

2014-05-23 17.22.26

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב