עוגת שמרים עם מלית גבינה וצימוקים

המתכון המקורי כמובן של דודו עם תוספת הביצים שלי, יצא כל כך טעים שממליצה מראש על 3 ביצים.

בחורה עם מחשב נייד

הבצק של דוד הניב מלבד הגביניות גם עוגת שמרים נהדרת,

כמה טוב יוצא מ1 ק"ג של קמח.

שמרו את המתכון המוצלח הזה לדעתי אפשר למלא גם בשוקולד ובחלבה.

חומרים:

1 קג קמח לבן

3 כפות שמרים יבשים – השתמשתי בשקית שמרית

חצי כוס סוכר

100 גרם חמאה מומסת

חצי כוס שמן

3 ביצים

2 וחצי כוסות מים

ללוש לבצק אחיד ונעים

להתפיח 40 דקות

להדליק תנור על 180 מע’

למלית:גבינת שמרים

500 גרם גבינת טוב טעם- או כל גבינה כחושה אחרת לאפייה

2 חלמונים

3 כפות קונפלור

3/4 כוס סוכר

כף תמצית וניל

200 גרם צימוקים

לערבב היטב את החומרים.

סירופ סוכר: 3/4 כוס סוכר+ 1 כוס מים לבשל עד שהסוכר נמס

הכנה:

את הבצק לשטח בעזרת מארוך, למרוח את המלית ולגלגל ,

אחת לחצות את הגליל וללפף את שני החלי הבצק.

אפשר למרוח בביצה טרופה.

להניח בתבנית/מגש על גבי נייר אפייה

לאפות 180 מעלות  35 דק' עד הזהבה יפה

 כשמוציאים מהתנור למרוח בסירופ סוכר.

בהגשה לפזר אבקת סוכר מעלה