אחת העוגות האהובות עלינו ביותר היא העוגה שאפשר למצוא באירופה בדרך כלל סביב חג המולד. זו עוגת שמרים עם פירות מסוכרים וגוש מרציפן במרכז, היא מצופה בהמון אבקת סוכר ואי אפשר להפסיק לאכול אותה.
בכל פעם שאני נתקלת בה בביקור בחו"ל אני מיד קונה כמה כאלו, אבל כשהן נגמרות, אין סיבה להפסיק לאכול אותן, כי הן כל כך קלות להכנה והרבה יותר טעימות כשאופים אותן בבית. לכן, ממש כשנגמרו השתיים שקניתי בלונדון, צור ואני אפינו יחד שתיים חדשות. כי מי אמר שזה לחג המולד? אצלנו אוכלים אותה במשך כל השנה ובמיוחד בחנוכה.
רשימת החומרים:
3.5 כוסות קמח שמרים
150 גרם שקדים טחונים
1/2 כפית קינמון
2/3 כוס חלב
קמצוץ מלח
5 כפות סוכר
גרידה מ-2 לימונים
2 ביצים גדולות
100 גרם חמאה
100 גרם צימוקים
200 גרם פירות הדרים מסוכרים
200 גרם דובדבנים מסוכרים חצויים
200 גרם מרציפן
לציפוי:
אבקת סוכר
50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד הפירות המסוכרים, הצימוקים והדובדבנים וכמובן המרציפן. לשים היטב במשך 6-5 דקות.
מוסיפים את הפירות המסוכרים, הצימוקים והדובדבנים ולשים עד שהבצק אחיד.
מניחים להתפחה במקום חמים במשך כשעתיים (הבצק לא תופח הרבה).
מרדדים על משטח מקומח מחצית מהבצק למלבן בעובי של 2-3 ס"מ.
יוצרים ממחצית מכמות המרציפן צורה של גליל ארוך ומניחים במרכז המלבן לאורכו.
מקפלים צד אחד ומעליו את הצד השני, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
עושים זאת גם עם המחצית השנייה של הבצק והמרציפן.
מניחים להתפחה במקום חמים.
אופים בתנור חם (180-200 מעלות) 10 דקות ומורידים לחום בינוני (160 מעלות) למשך 35 דקות נוספות.
מוציאים את העוגות מהתנור, מורחים מיד בחמאה מומסת ומפזרים מעל שכבה עבה של אבקת סוכר.
מקררים ואוכלים. בתאבון!