עוגת שמרים גבינה עם פירות יער

עוגת שמרים רכה מאין כמוה, במילוי גבינה ופרות יער. חגיגית, טעימה ובוודאי מרשימה.

IMG_2632

לבצק: מתאים ל- 2 עוגות

1 ק”ג קמח

200 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

2 ביצים

1 חב’ שמרית

1+3/4 כוסות מים

1 כפית מלח

2 כפיות תמצית וניל

למילוי:

1 גבינת כנען או טוברוג (500 גרם)

1 קופסת קוטג’

1/2 כוס סוכר

2 כפות קמח

2 חלמונים

2 סוכר וניל

תמצית וניל

קליפת מגורדת מלימון.

לפיזור:

300 גרם פירות יער

אבקת סוכר

להכנה:

ללוש את כל חומרי הבצק. להתפיח שעה בערך או עד שהבצק יכפיל את נפחו.

לערבב את חומרי המילוי (אני אוהבת לטעום את המילוי אם הוא מספיק מתוק. עושה זאת בדר”כ לפני תוספת הביצים והקמח), להניח במקרר עד לשימוש.

לחלק את הבצק לשניים, לרדד בעזרת מערוך על משטח מקומח ולמרוח גבינה. לפזר מעליה פירות יער.

IMG_2600

לגלגל אותה לצורת רולדה. לחתוך אותה לשניים באמצע כך שיהיו שני קצוות חשופים. לקלוע את שניהם אחד בשני כשהצד החשוף כלפי מעלה.

IMG_2602

לשמן תבנית עגולה עם חור בתרסיס שמן ולשים את הרולדה שקיבלנו בתבנית.

IMG_2606

 

להתפיח עד שהעוגה מכפילה את עצמה בגודל. (בערך שעה-שעה וחצי).

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות – 25 דקות – להשתדל להניח בחלק הקרוב יותר לתחתית התנור כדי שתחתית העוגה תהיה אפויה היטב.

IMG_2630

 

כדי להתעדכן ולקבל עוד הרבה מתכונים נפלאים שבאים מהלב לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון! 

לב