עוגת שמנת חמוצה אפויה .

עוגת שמנת חמוצה אפויה לבלוג

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

העוגה הזו מזכירה במעט קינוח בולגרי שטעמתי שם .

בא לי לשחזר אותו כי קבלתי מלית דובדבנים לניסוי מחברת "פוליבה" המתמחה במליות טעימות.

כשפתחתי את האריזה הסתבר שיש בה דובדבנים שלמים בכמות נדיבה ושווה וזה מה שהחזיר בי את הזכרון .

הכנה קלה בקערה אחת  אפיה קצרה ויששש.

לקחתי תבנית קטנה קפיצית  ועמוקה-22 ס"מ .

והיידה לעבודה –

מרפדים אותה בחצי שרוול פתי-בר שוקולד מריר (יש חדש מאוסם-ראו תמונה)

כף אחת גדושה חמאה רכה מאוד

גורסים יחד ומהדקים לתחתית התבנית.

למלית –

1 מיכל שמנת חמוצה

1/2 כוס חד פעמית לשתיה חמה -חלב טרי.

1 אריזת אינסטנט פודינג וניל לבן

1 ביצה גדולה.

בכלי מתאים טורפים היטב שלא יהיו גושים ומעבירים מעל התחתית המוכנה.

אופים בתנור חם 180 מעלות טורבו כ-20 דקות עד שהמסה מתייצבת .

היא תופחת לכם .

יש להשגיח כי כל תנור והחום שלו .

המלית אמנם מתייצבת אבל רוטטת וכך צריכה להיות .

מצננים לטמפרטורת החדר .

מצפים במלית הדובדבנים הטעימה הזו.

משחררים בעדינות בעזרת סכין את הדפנות ומשחררים את קפיץ התבנית .

מעבירים את העוגה לצלחת הגשה .

מחלקים -ל4 מנות למי שאוהבים באמת.

אני עוצמת עניים ונזכרת בטיול לבולגריה בה אכלתי את המנה המדהימה זו.

טוב דומה נו .

תהנו .

תוכלו להחליף את הציפוי בטעם אחר מתוצרת פוליבה כי ישנם טעמים נוספים ומעולים .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.