עוגה מיוחדת מאוד, דורשת קצת יותר עבודה מהרגיל אבל גם הטעם שמתקבל מיוחד מאוד, עשיר מאוד ובהחלט לא רגיל. עוגה חגיגית ומעצם היותה כזאת תהיה נפלאה לראש השנה. את העוגה יש להכין ערב קודם לאכילתה, כך הטעמים והקרם יהיו מושלמים!
למצרכים: (עוגה קוטר 22)
לשכבות:
3 ביצים
160 גרם סוכר חום
50 גרם סוכר לבן
60 גרם דבש
100 גרם חמאה מומסת
1 כפית אבקת סודה לשתייה
450 גרם קמח
לקרם:
4 שמנת חמוצה (שמנת של פעם)
2 קופסאות גבינת נפוליאון
250 גרם סוכר חום (בהיר)
50 גרם דבש
1 כפית תמצית וניל
להכנה:
1. לשים סיר עם מים רותחים על להבת גז בינונית.
2. בקערה שמתאימה להניח על הסיר (לי יש מנירוסטה-הכי נוח) לשים את הביצים, הסוכר הלבן והסוכר החום, חמאה מומסת ודבש. לערבב הכל בעזרת מטרפה ולהניח על הסיר עם המים (בן מארי) לטרוף כל הזמן בעזרת המטרפה למשך 5 דקות (תוך כדי הערבוב רואים שהתערובת תפחה).
3. בקערה נפרדת לערבב את הקמח והסודה לשתייה ולשים בתוך הקערה שהורדנו מהגז. לערבב בעזרת כף עץ עד שנוצר בצק אחיד (הוא דביק – לא להיבהל!!! זה בסדר).
4. לקרר את הבצק במקרר למשך 3 שעות.
6. לחלק את הבצק ל-6 חלקים שווים ולרדד כל אחד מהם לפי קוטר 22 (בעזרת תחתית של תבנית או צלחת) בעובי 3 מ"מ כל אחד. להניח כל חלק על תבנית עם נייר אפייה, ולאפות כל שכבה בחום של 170 מעלות למשך 4 דקות (או עד שהשכבה חומה). לבצק מסביב נוצרות שאריות. להשאיר זה בסדר, כמו כן אם נשאר בצק, לרדד בתבנית נוספת – אלה יהיו הפירורים שלנו. לצנן את השכבות היטב.
7. לשים את כל חומרי המלית במיקסר עם מטרפה, ולערבב יחד עד שהמלית תהיה אחידה.
8. להרכבת העוגה: לחתוך את השכבות לפי גודל אחיד (22") ואת השאריות לטחון במעבד מזון.
9. מניחים על צלחת הגשה שכבה ראשונה, עליה שמים את המלית, עליה שכבה שנייה וכן הלאה. משאירים קרם שלכבה העליונה, עליה מפזרים פירורים וכן בצדדים של העוגה. להניח את העוגה לקירור ללילה לפני אכילתה.
איזו עוגההההההההה!
אהבתם את המתכון? תעשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!