עוגת שכבות עם מרציפן ומרקחת דובדבנים

עוגת שכבות נפלאה המשלבת בין בצק ברטון, מרציפן, מרקחת דובדבנים (תמיד בעונה…) ומקצפת עם אגוזים. כל מרכיב בעל קסם אישי משל עצמו, והשילוב – ממכר.

עוגת מרציפן ומרקחת דובדבנים הבלוג של שרון סער

הרבה לפני שהתחלנו לכתוב בלוגים;
הרבה לפני שהאינטרנט ובעקבותיו הפינטרסט הפכו למאגרי המתכונים האולטימטיביים (והם באמת כאלה);
הרבה לפני שתכניות בישול גדשו כל ערוץ בכל שעה;
ושנים לפני שכל שף שמחשיב את עצמו מצא את הדרך להיות סלב;
הרבה לפני כל אלה – היו לנו ספרי בישול. והיו גם חוברות למיניהן – גורמה, על השולחן,  שף, דרך האוכל… זוכרים את זה?

עד היום אני שומרת באדיקות על אוסף ספרי הבישול והחוברות שלי (הדבר היחיד בחיים שלי שאפשר לקרוא לו אוסף אמיתי…) ומדי פעם מחפשת לי אי שם ביניהם, מתכון נשכח או השראה חדשה.

וכך נולד לו המתכון לעוגת השכבות הנפלאה. זה לא בדיוק מה שמצאתי בספר, זו אינטרפרטציה שלי למתכון פשוט יותר, אבל החדשות והחידושים הם כל הענין, לא?

עוגת מרציפן ומרקחת דובדבנים  הבלוג של שרון סער
עוגת מרציפן ומרקחת דובדבנים הבלוג של שרון סער

אז יש לנו כאן עוגת שכבות המשלבת בין בצק ברטון, מרציפן, מרקחת דובדבנים ומקצפת עם אגוזים. כל מרכיב בעל קסם אישי משל עצמו, והשילוב – ממכר.

שכבה ראשונה – בצק ברטון
אתם בטח שואלים את עצמכם מה זה בכלל בצק ברטון ואם אי אפשר להסתפק בבסיס פשוט של בצק פריך רגיל או תחתית של ביסקוויטים וחמאה. אז קודם כל – אפשר. אבל העוגה תאבד הרבה מהקסם שלה, וכל כך למה? כי בצק ברטון, שמתאפיין בכמות גדולה יחסית של חמאה וחלמונים, הוא בעל טעים עשיר מאוד. יחד עם זאת, בזכות אבקת האפיה שבו, הוא מתקבל אחרי האפיה אוורירי מאוד, כמעט כמו עוגה.

שכבה שניה – מרציפן
לכאורה (ורק לכאורה) מרציפן הוא מרציפן הוא מרציפן. אבל בפועל ממש לא. יש הבדלים גדולים בין סוגים שונים של מרציפן, וחשוב לבחור במרציפן  איכותי!!! איכות המרציפן נקבעת בהתאם ליחס בין השקדים הטחונים לסוכר (בכל מוצר שמכבד את עצמו יהיה פירוט). אני ממליצה לרכוש מרציפן שיהיו בו לפחות 50% שקדים טחונים.

שכבה שלישית – מרקחת דובדבנים
מרקחת היא ריבה שיש בה פירות של ממש. גם כאן חשוב לבחור במוצר א-י-כ-ו-ת-י! לא חייבים להכין לבד אבל בהחלט חשוב לבחון בקפידה את רשימת המרכיבים של הריבה. לחפש שם פירות טריים (באחוזים גבוהים ככל שתוכלו למצוא) ופחות מרכיבים שמזכירים יותר מעבדה לכימיה… וזה לא חייב להיות דובדבנים, גם טעמים אחרים יעבדו מצויין. אני פשוט מאוד אוהבת את החיבור של הדובדבנים עם מרציפן.

שכבה רביעית – מקצפת אגוזים
כאן כבר באמת אין הרבה מה לאמר חוץ מזה שהמקצפת צריכה להיות מוקצפת ממש טוב, ושאסור בשום אופן לשבור אותה כאשר מוסיפים את האגוזים.

וזו התוצאה הסופית ההורסת:

עוגת מרציפן ומרקחת דובדבנים  הבלוג של שרון סער
עוגת מרציפן ומרקחת דובדבנים הבלוג של שרון סער

 

אז מה… מתחשק לכם? בלוטות הטעם מדגדגות?

המתכון המלא נמצא בבלוג האישי שלי, ממש כאן.

מחפשים רעיונות מתוקים נוספים?

מה דעתכם על בראוניז (הכי טובים שאכלתם אי פעם)?

בראוניז - שרון & רנה
בראוניז – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

או עוגת גבינה עם קראמבל פירות?

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

 

למתכונים נוספים שלי – מזמינה אתכם לבקר בבלוג האישי.