עוגת שיש

מתכון קל לעוגה שהכי הכי מזכירה את הבית.

שיש 2
עוגת שיש היא אחת העוגות שמזכירה לי את הבית. אמא היתה מכינה תמיד עוגות טורט או לייקח. כילדה שגדלה במגדיאל בבית שבחצרו היו לולים, ביצים היו לנו בשפע. אבא היה מקציף אותן ידנית עם סוכר להר ענק של קצף שאמא היתה מוסיפה לו קמח ושמן סויה (או מרגרינה) ועטופה בתנור הקטן שעמד על השיש.
לפעמים אמא היתה מפתיעה אותנו ומוסיפה לעיסה שבתבנית גם שביל של קקאו מתוק ומערבלת אותו בעדינות למראה שיש.
כן, פעם אלו היו ההפתעות שהצליחו להוציא מאיתנו חיוך של הנאה מתוקה.

בעוגת השיש הזאת השארתי את ההפתעה המתוקה, ויתרתי על הקצפות והפרדות ושדרגתי את המרכיבים למרכיבים בריאים יותר:

המרכיבים:
180 מל שמן קנולה (3/4 כוס מידה של 240 מ״ל)
1 כוס סוכר לבן
1/3 כוס סוכר חום
4 ביצים בגודל L
1 + 1/2 כוסות קמח מלא
1 כוס קמח כוסמין
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כוס חלב (לגרסה פרווה ניתן להמיר ב- מיץ, משקה סויה, או משקה אגוזי לוז)

לפסי השיש:
2 כפות קקאו
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
1-2 כפות מים

שיש 3

אופן ההכנה:

לערבב במיקסר (או עם מטרפה ידנית) את השמן והסוכרים ולהוסיף בהדרגה את הביצים, זו אחר זו, עד להטמעה.
לערבב בקערה נפרדת את הקמחים, אבקת האפייה והסודה לשתיה (הכי טוב לנפות, אבל אם מתעצלים, זה גם בסדר), ומשלבים לתוך התערובת.
מוסיפים גם את החלב ומערבבים לעיסה אחידה.
משמנים 2 תבניות מאורכות ומוזגים לתוכן כמעט את כל העיסה. משאירים בערך כמות של כוס אחת.
לפסי השיש מערבבים יחד קקאו עם סוכר וסוכר וניל מוסיפים לעיסה שהשארנו בצד יחד עם כף מים. מערבבים היטב. אם סמיך מדי, מוסיפים עוד כף מים.
יוצקים את תערובת הקקאו על העוגות בצורה אקראית ומערבבים מעט (שלא יאבדו סימני השיש) עם סכין ליצירת פסי שיש.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שקיסם המוחדר לתוכן יוצא יבש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

שיש 1

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.