עוגת שיש

עוגת נהדרת לכל שעות היום, מקור המתכון רפי כהן עם שיפוץ שלי.

בחורה עם מחשב נייד

עוגת שיש

עוגת שיש

2 תבניות אינגליש 30 סמ' –לחמם תנור ל 170 מעלות

 

חומרים:

 

200 גרם חמאה רכה

1 כוס ו1/4 סוכר

1 כוס חלב

180 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות

3 ביצים

1 גביע יוגורט

2 כוסות ו1/2 קמח רגיל

1 אבקת אפייה

מעט תמצית וניל

 

הכנה:

לשמן תבניות ולפזר סוכר

להמיס בסיר את השוקולד + 1/2 כוס חלב .

להקציף את החמאה והסוכר,

מכניסים לתערובת את הביצים בהדרגה, אחת אחת.

מוסיפים את היוגורט ו1/2 כוס חלב.

להוסיף את הקמח+ אבקת אפייה.

מחלקים את התערובת ל2 ,

לתערובת אחת מוסיפים את השוקולד המומס ולתערובת השניה את תמצית הוניל.

יוצקים את התערובת הלבנה ומעל את התערובת עם השוקולד.

בעזרת מזלג "יוצרים" צורת 8 לקבלת אפקט השיש.

אופים 50 דק'.

תיהנועוגת שיש