עוגה שהמצאתי מתוך מצוקה וקצת בושה: גיליתי שאין לי קמח רגיל בבית. רק קמח מלא וקמח כוסמין מלא.
כמובן, שהרגשתי שאני חייבת, אבל ממש חייבת לאפות עוגה! מיוחדת שחלמתי עליה. וחלומות צריך להגשים. נכון? במיוחד שהחלום כלל עוגת שיש, אבל במקום לשלב קרם חום (קקאו או שוקולד) היה בשיש הזה קרם ארגמני של פירות יער חמצמצים.
טוב, נחזור למציאות. אין קמח! מה עושים? "מסתכנים"! כך יצאה לי עוגה על טהרת קמח הכוסמין, עם יוגורט ופירות יער. העוגה רכה, נימוחה ולחה ומתאימה בול לפתוח את הבוקר.
המרכיבים לתבנית מלבנית 30X10 (אינגלישקייק גדולה)
- 3 ביצים L
- 1 ו- 1/4 כוסות כוסות סוכר
- 1 גביע יוגורט ביו 3% (200מל – תנובה)
- 1 כף גרידת לימון
- 3/4 כוס שמן
- 2 ו- 1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
לפירות:
- 200 גרם פירות יער: אני ערבבתי חמוציות עם אוכמניות (קפואים של שופרסל)
- 50 גרם אבקת סוכר
- מיץ מחצי לימון
להגשה:
- מעט אבקת סוכר (לא חובה)
אופן ההכנה:
להביא את הפירות לרתיחה ולהעביר ללהבה נמוכה. להוסיף את אבקת הסוכר ומיץ הלימון ולבשל יחד כ- 5-7 דקות עד לריכוך. לסנן את הנוזלים ולצנן את הפירות במקרר.
להקציף (רצוי במיקסר) את הביצים עם הסוכר ולהוסיף בהדרגה את השמן, היוגורט וגרידת הלימון עד שמתקבלת עיסה אחידה.
בקערה נפרדת, לנפות יחד את הקמח, הסודה לשתיה ואבקת האפייה, להוסיף ידנית את התערובת לעיסה ולערבב בעדינות רק עד להטמעה. חשוב להימנע מבחישת יתר.
להעביר חצי מכמות בלילת העוגה לתבנית מלבנית משומנת, לצקת מעל חצי מכמות הפירות, לצקת את יתרת הבלילה ומעל להניח בזהירות את הפירות בצורת "כתמים, ולא בשכבה אחידה. לערבב קצת בין הפירות לבלילה הלבנה כך שתיווצר דוגמת שיש.
לאפות ב-175 מעלות כ- 40 דקות, עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם פירורים לחים.
להוציא את העוגה מהתנור ולצנן לטמפרטורת החדר. כן, זה קשה אבל חיוני. לא להפוך ולא לחתוך כשזה חם.
העוגה נשמרת מכוסה היטב במקרר למשך 4 ימים (נס שלא נגמרה לנו קודם!)
לפני ההגשה לפדר במעט אבקת סוכר.
בתיאבון!
חיים וטעים!