עוגת שוקולד יפנית בתבנית שיפון

עוגת שוקולד קלילה ואוורירית של יפה ימין מקהילת רגע מתוק. גבוהה, מצופה בקרם שוקולדי עשיר ושווה כל רגע של השקעה

עוגת שוקולד שיפון יפנית (צילום: יפה ימין)

יפה ימין הוא הזוכה באתגר השבועי עם המתכון המיוחד לעוגת שוקולד יפנית. בזכות האפייה ללא שומן בתבנית שיפון העוגה גבוהה רכה (כמו בד שיפון) ומרשימה במיוחד.

רוצות גם לזכות? הצטרפו לקהילת רגע מתוק  בפייסבוק.

 

עוגת שוקולד שיפון יפנית (צילום: יפה ימין)

עוגת שוקולד שיפון יפנית

חומרים:

170 גרם קמח רגיל (1.5 כוסות)

35 גרם אבקת קקאו (1/4 כוס)

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

1.5 כפיות אבקת אפייה1/4 כפית מלח

110 גרם סוכר ( 1/2 כוס+כף)

4 חלמונים (L)

85 מ"ל שמן רגיל (3/4 כוס)

125 מ"ל מים (1/2 כוס מים)

טיפות תמצית וניל

50 גרם שוקולד פרה גרוס גס

4 חלבונים (L)

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

לציפוי

120 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד פרה מריר

1 כף נוטלה

כלים:

תבנית שיפון עגולה בקוטר 24 ס"מ (תבנית אפייה עמוקה עם חור במרכזה)

3 קערות לערבוב

אופן ההכנה

 מחממים תנור ל 180 מעלות. בניגוד למקובל, לא משמנים ולא מרפדים את תבנית האפייה כדי לעזור לעוגה "לטפס" על הדפנות ולהגיע לגובה הרצוי

מערבבים בקערה קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח וכמות ראשונה של סוכר (110 גרם)

בקערה שניה מערבבים חלמונים, שמן, מים ווניל

בקערה שלישית מקצפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה 100 גרם סוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב מאוד

מעבירים את תערובת החלמונים אל קערת החומרים היבשים וטורפים באמצעות מטרפה ידנית לקבלת תערובת אחידה

מקפלים בהדרגה לתוך תערובת החלמונים את החלבונים ואת השוקולד המגורר

יוצקים לתבנית ואופים כ 50 דקות עד שהעוגה יציבה לגמרי למגע

מוציאים את העוגה מהתנור והופכים את התבנית כך שפני העוגה כלפי מטה ומצננים כך העוגה לא תצנח ותשמור על הגובה המרהיב שלה

עוברים עם סכין בין העוגה לדפנות התבנית ומשחררים אותה בעדינות, מניחים את העוגה על מגש מתאים כשפני העוגה כלפי מטה

מכינים את הציפוי: מביאים שמנת לסף רתיחה, יוצקים את השמנת החמה על השוקולד וממרח הנוטלה מערבבים בעדינות עד שנוצר גנאש חלק ויוצקים על העוגה

 .