כלתי האהובה מתעלפת לריחה של עוגת פירות ותמיד כשהיא אצלנו אני מכינה לה אחת מעוגות הפירות שלי .
לאחרונה יש בסופרים שזיפים גדולים שנראים יפים אבל טעמם כפלסטיק .
שזיפי קירור אני קוראת להם .מחירם נע בין 8 ל10 ש"ח לקילוגרם והם התאימו לי בול לעוגה שלי היות ואינם מתוקים
וניתן להמתיק אותם שיצרו לי קרמל כמו ריבה בתחתית העוגה שלי .
רק תכינו גלידת וניל או קצפת או לחילופין שמנת חמוצה כמו בילדות .
כלתי אוהבת אותה חמה ישר מהתנור עם תה רותח ליד אז הנה תהנו גם אתם .
לתחתית העוגה בתבנית חד פעמית בינונית 30X20-
קילוגרם שזיפים מגולענים ופרוסים .לא דקיק שיהיה במה לנגוס .
50 גרם חמאה רכה מאוד
כוס סוכר לבן או חום
קינמון טחון (לא חובה)
לעוגה –
500 גרם קמח תופח
מיכל שמנת חמוצה
מיכל השמנת למלא שמן (חמניות,תירס)
5 ביצים בינוניות
כוס וחצי סוכר לבן
תמצית וניל – כפית או 2 שקיקי סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים או חלב
לפיזור על העוגה שקיק סוכר וניל .
להכנה –
מורחים את החמאה הרכה בתחתית התבנית – מצופה בנייר אפיה כמובן
מפזרים על החמאה את הפירות הפרוסים ומעל את כוס הסוכר והקינמון .
בנתיים מקציפים את כל חומר מסת העוגה ומעבירים בזהירות מעל הפרי המסוכר ומיישרים.
מפזרים מעל את שקיק סוכר הוניל – כך ציפוי העוגה יהא רק ולא קשה
אופים בתנור 180 מעלות בתחתיתו (כדי שהפירות למטה יתקרמלו לריבה) כ-45 דקות.
בודקים לוודא שהעוגה אפויה ואם לא אז לאפות עוד כי כל אחד ותנורו.
להזהר לא לשרוף את הפירות בתחתית העוגה.
מגישים הפוך כשהפירות מעל .
חם,קר,עם גלידה או קצפת העוגה עפה באותו יום
תזכרו מה אמרתי .