עוגת שזיפים הפוכה

 

עוגת שזיפים הפוכה לבלוגהתמונה של ‏לאה זוהר‏.

כלתי האהובה מתעלפת לריחה של עוגת פירות ותמיד כשהיא אצלנו אני מכינה לה אחת מעוגות הפירות שלי .

לאחרונה יש בסופרים שזיפים גדולים שנראים יפים אבל טעמם כפלסטיק .

שזיפי קירור אני קוראת להם .מחירם נע בין 8 ל10 ש"ח לקילוגרם והם התאימו לי בול לעוגה שלי היות ואינם מתוקים

וניתן להמתיק  אותם שיצרו לי קרמל כמו ריבה בתחתית העוגה שלי .

רק תכינו גלידת וניל או קצפת או לחילופין שמנת חמוצה כמו בילדות .

כלתי אוהבת אותה חמה ישר מהתנור עם תה רותח ליד אז הנה תהנו גם אתם .

לתחתית העוגה  בתבנית חד פעמית בינונית 30X20-

קילוגרם שזיפים מגולענים ופרוסים .לא דקיק שיהיה במה לנגוס .

50 גרם חמאה רכה מאוד

כוס סוכר לבן או חום

קינמון טחון (לא חובה)

לעוגה –

500 גרם קמח תופח

מיכל שמנת חמוצה

מיכל השמנת למלא שמן (חמניות,תירס)

5 ביצים בינוניות

כוס וחצי סוכר לבן

תמצית וניל – כפית או 2 שקיקי סוכר וניל

כוס מיץ תפוזים או חלב

לפיזור על העוגה שקיק סוכר וניל .

להכנה –

מורחים את החמאה הרכה בתחתית התבנית – מצופה בנייר אפיה כמובן

מפזרים על החמאה את הפירות הפרוסים ומעל את כוס הסוכר והקינמון .

בנתיים מקציפים את כל חומר מסת העוגה ומעבירים בזהירות מעל הפרי המסוכר ומיישרים.

מפזרים מעל את שקיק סוכר הוניל – כך ציפוי העוגה יהא רק ולא קשה

אופים בתנור 180 מעלות בתחתיתו (כדי שהפירות למטה יתקרמלו לריבה) כ-45 דקות.

בודקים לוודא שהעוגה אפויה ואם לא אז לאפות עוד כי כל אחד ותנורו.

להזהר לא לשרוף את הפירות בתחתית העוגה.

מגישים הפוך כשהפירות מעל .

חם,קר,עם גלידה או קצפת העוגה עפה באותו יום

תזכרו מה אמרתי .

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.