לכל תל אביבי ממוצע יש את "בית הקפה שלו". הוא משייך אותו לעצמו כאילו הוא הבעלים שלו אבל האמת היא…שהוא מעולם לא שילם שם חשבון ארנונה או משכורות…הוא בסך הכול שילם את החשבון לקפה ועוד טיפ נדיב. זה המקום שבוא הוא מקיים את רוב הפגישות עסקיות ואישיות ובעצם זה המקום שבו הוא מרגיש בבית.
הוא מכיר את כל המלצריות הוותיקות והחדשות, ואת אלה שהתחלפו, את הבעלים של המקום ואת ה"מנות הישנות" שכבר מזמן לא בתפריט. ואם הוא פייבוריט אמיתי של המקום..הוא לא צריך לבקש הרבה ועדיין יקבל את הסלט פלפלים ובולגרית שכבר שנה לא קיים בתפריט.
גם לי יש מקום כזה, "מובינג קפה" או "DVD", רק שאת ספריית ה DVD מזמן שחררו והפכו לפינת ישיבה לבלוגרים וסטודנטים כולם מגיעים עם המחשבים הניידים והכלל היחידי הוא לשמור על השקט.
ספריית ה DVD שכבר לא קיימת ואני בולסת את הקינוח האהוב עליי.
לעומת זאת בפינת רחוב ירמיהו ודיזינגוף רק שם אנחנו יושבות ה"מעשנות", אתה צופה על דיזינגוף הישנה והמתחדשת. לאחרונה החליפו את קינוח השוקלד האהוב עליי והמלצרית הסבירה לי: "שזה משהו חדש ללא גלוטן ואלוהי". נבהלתי !!! עיניי ברקו ..אבל למה ????? אני צריכה מתוק !!! "אל תדאגי" הפטירה בי "אם לא טעים אל תשלמי". עכשיו אתם מבינים למה זה הבית קפה שלי (רומניה כבר אמרתי ?)
הקינוח הגיע והיה …."אלוהי" וכשבאה המלצרית לשאול איך היה, כמובן שהזמנתי עוד אחד! (עיניים גדולות, והיי, מחר יש אימון בוקר)..
אז ניצן הבעלים החליט וביצע הורה לי להצטרף אליו למטבח, לרגע קט נבהלתי וחשבתי שהוא שולח אותי לעשות כלים…. (איך הגעתי לזה ?) "היום תלמדי להכין נמסיס" קל מהיר ופשוט…לאופה המתחיל.ואז קרה הקסם….
עוגת נמסיס אלוהית – כשרה לפסח, ללא גלוטן …..וסביר להניח שלא ישאירו לך סליייס לבוקר של המחרת.
מצרכים: 225 ג"ר שוקולד מריר, 150 ג"ר חמאה, 3 ביצים, 60 ג"ר סוכר.
מים (3/4 כוס ) סוכר 115 ג"ר
אופן ההכנה :
שלב א : מכניסים את השוקלד והחמאה למיקרוגל לסבבים של 2 דקות עד שהשוקלד והחמאה משתלבים לעיסה חלקה אחת.
שלב ב: במיקסר מערבבים את הביצים עם ה – 60 גר סוכר . עד לקצף בהיר במיוחד .
בסיר מביאים להרתחה מים וסוכר עד להיווצרות בועות קטנות.
שלב ג: מחליפים במיקסר לוו הגיטרה , מוזגים את השוקולד על דפנות המיקסר, במזיגה איטית כדי ליצור אמולסיה וחיבור עם הביצים (מהירות בינונית) כשמסיימים מוסיפים את הסוכר (שבישלנו עם המים) באותה צורה.
תבנית עגולה סטדנרטית, מכניסים לתנור ל 150 מעלות כ 1/2 שעה לא לפני שמניחים בתחתית התנור תבנית עם מים. – והעוגה מוכנה .
כדי לקשט את העוגה , השארתי אותה להתקרר וחילצתי בזהירות ובעדינות מהתבנית. בנ
בנתיים במיקרו הכנתי גנאש…
גנאש: חבילת שוקלד חלב – או מריר מה שאתם יותר אוהבים עם שמנת מתוקה 32% – קצת פחות מחצי מיכל הכנסתי למיקרוגל ל2, 3 סבבים עד התמזגות לכדי עיסה חלקה וללא גושים, לערבב טוב ולצפות את העוגה.
בתמונה: בשביל היופי והחן הוספתי מקופלת לבנה למעלה – אתם כמובן יכולים להוסיף מקופלת חומה, אגוזים … או כל דבר אחר שאתם אוהבים.
שלכן,
נטע-לי כץ