עוגת שוקולד פראית עם קצפת ופטל

שילוב של טעמים קסום. המתיקות של הקרם עם החמיצות של הפטל והעושר של השוקולד הופכים את העוגה לנפלאה, מה גם שהיא כל כך קלה להכנה….

DSC_0917למצרכים לבסיס:

4 ביצים

1 אינסטנט פודינג שוקולד

2 כפות קקאו

7 כפות סוכר

לקרם:

1 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

לגימור:

פטל שחור (קפוא)

עיטורי שוקולד

להכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו הקצפה לשים את החלבונים עם הסוכר. להקציף לקצף קשה ויציב.

2. לערבב בקערה את האינסטנט פודינג שוקולד והקקאו.

3. להוסיף את החלמונים לחלבונים בתנועות קיפול, להוסיף את האינסטנט והקקאו ולקפל הכל יחד עד שיהיה אחיד.

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהעוגה מוכנה.

5. להכנת הקרם: לשים את כל רכיבי הקרם בקערת המיקסר ולהקציף לקרם יציב וקשה.

6. להרכבת העוגה: להניח את הבסיס על משטח עבודה, מעליו להוסיף בצורה חופשית אם הקרם, מעל לפזר פטל ולקשט עם עיטורי שוקולד.

בהצלחה וחג שמח!