עוגת שוקולד מטריפה

קערה ומטרפה ויש לכם עוגת שוקולד מטריפה

בחורה עם מחשב נייד

לא צריך חגיגה בשביל עוגת שוקולד מטריפה.

צריך חומרים,קערה,מטרפה,תבנית ו…חיוך 🙂

מצרכים:

6 ביצים בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר

1.5 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

2 כפות מלאות קקאו

3/4 כוס שמן

כ-10 קוביות שוקולד מריר קצוץ גס

150 מ"ל שמנת מתוקה (כן,צריך למדוד והכי פשוט זה בבקבוק של תינוקות)

תבנית 24 משומנת

לחמם תנור ל170 מעלות

לטרוף היטב ביצים וסוכר עד קבלת קצף תפוח ובהיר

להוסיף שמן ושמנת מתוקה ולטרוף שוב

להוסיף קמח,קקאו ואבקת אפיה ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים

להוסיף את השוקולד המריר ולערבב פעם אחת

לצקת לתבנית ולאפות כ-40 דקות. כרגיל,לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה.

בינתיים נכין ציפוי:

בסיר קטן נשים 2 כפות קקאו, 4 כפות סוכר, 5 קוביות שוקולד מריר 1/2 כוס מיים (כוס חד פעמית לשתיה קרה)

נבשל הכל יחד תוך כדי ערבוב על אש קטנה עד להמסה. נוסיף 30 גר' חמאה או מחמאה ונערבב עד המסתה.

נניח בצד לצינון.

כשהעוגה יוצאת מהתנור נשפוך עליה את קרם הציפוי כך שיכסה את כל העוגה.

לקרר לגמרי ואז לפזר סוכריות או קוקוס

אמרתי לכם או לא? עוגה מטריפה עם קערה ומטרפה 🙂

שלמה

יש לי עוד מבחר עוגות בבלוג. כנסו לקטגוריית עוגות ועוגיות 

ואם אתם רוצים לקבל עדכון על כל פוסט חדש שלי לחצו למעלה בצד שמאל על 'עקוב אחרי' והעדכון אצלכם במייל.

פרוסה