עוגת שוקולד – חטא מתוק

עוגת שוקולד גבוהה, רכה, עשירה וטעימה במיוחד!!!

DSC_0658

מצרכים לעוגה:

200 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר (רצוי 70%)

1 יוגורט (200 גרם)

3 ביצים גדולות

170 גרם סוכר חום כהה

250 גרם קמח תופח

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כפית תמצית וניל

1/3 כפית מלח

2 כפות ליקר פרנג'ליקו – אופציה

לציפוי:

100 גרם שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר

30 גרם חמאה

להכנה:

1. להמיס בסיר את החמאה והשוקולד ולערבב עד אחידות. לקרר למשך 5 דקות.

2. להוסיף את היוגורט ולערבב היטב. להוסיף גם את הביצים ותמצית הוניל.

3. להוסיף את הקמח, הסוכר החום, הסודה לשתייה והמלח. לערבב הכל היטב – רצוי עם מטרפה. להוסיף את הפרנג'ליקו ולערבב.

4. לשמן תבנית אפייה (אינגליש קייק) ולהעביר פנימה את העיסה.

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה. לקרר היטב.

6. להכנה הציפוי: להמיס במיקרו בקערה את השמנת, החמאה ו- 100 גרם שוקולד. לצפות את העוגה. ואת 50 גרם השוקולד הנותרים קוצצים ומפזרים מעל.

עוגה פלילית ממש!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב