עוגת שוקולד דובדבנים טבעונית וללא גלוטן ב- 5 דקות

עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן שהיא פתרון מפנק, טעים ומהיר לכל מצב ולכל אורח.

פעם שהיו מגיעים שכנים חדשים לבניין הם היו דופקים בדלת עם עוגה, חיוך, 'נעים מאוד' וסליחה אם השיפוצים יפריעו.

אנחנו עוברים דירה. עוברים יישוב. רגע לפני שאנחנו מתחילים שיפוצים ומכירים את השכנים שלנו היה לי חשוב לקחת בחשבון את האפשרות שאולי הם טבעוניים, מנהיגים דיאטה ללא גלוטן ועדיין, רציתי להגיע למקום חדש ולהתחיל עם טעם טוב. אז חשבתי ורקחתי לי מתכון חדש לעוגה….

עוגת שוקולד שקדים ודובדבנים ללא גלוטן

מצרכים והכנה לעוגת אינגליש קייק:
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם קורנפלור
100 גרם אבקת סוכר
כף גדושה מאוד מאוד של פודינג וניל
חצי כוס קקאו
שקית אבקת אפייה

לערבב היטב את כל היבשים ולהוסיף:

חצי כוס שמן
כף חוץ צפוחים
כוס עד כוס וחצי מים (עדיף חלב שקדים אם יש בבית)- תתחילו בכוס אחת ואם הבלילה עדיין צמיגית להוסיף עוד חצי כוס אחר כף.

לערבב שוב.

לחתוך לחצי ולגלען כ 15 דובדבנים ולהוסיף לבלילה המוכנה.

לשים את הבלילה בתבנית אינגליש קייק ולהכניס לתנור בתוכנית אפייה על 180 מעלות ל 25 דקות לפני שעושים את מבחן הקיסם כדי לוודא שהעוגה לחה אבל אפויה כולה.

אני יודעת שהעוגה נראית צנועה, אבל מי שצולל לתוכה מקבל טעמים מפתיעים ומרקם קטיפתי שעושה חשק לעוד ועוד… מקווה שזה הרושם שנזכה לעשות על השכנים החדשים ולשמר אותו גם בהמשך.
gluten_free_vegan_cake

בתיאבון, דורית.