עוגת שוקולד בננה

מתכון קל לעוגה בחושה, קלה ונהדרת, בלי ביצים או מוצרי חלב. העוגה רכה, נימוחה ומתאימה לכולם! גם לטבעונים, לרגישים ללקטוז, לשומרי הכשרות, הילדים ישמחו לאכול אותה, ואתם תדעו שזו אמנם עוגה מתוקה, אך מורכבת מרכיבים בריאים.

image

 

מרכיבים (ל-2 תבניות מאורכות אינגליש קייק):
יבשים:

2 כוסות קמח חיטה מלאה
1.5 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס סוכר חום
קורט מלח
2 שקיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס שיבולת שועל
2 כפות שוקולד צ׳יפס קטנים
רטובים:
3/4 כוס שמן
1/4 כוס שוקולד למריחה – לא חלבי (2 כפות גדושות)
3 בננות בשלות מאד
1 כפית תמצית וניל
1 גביע רסק תפו״ע (115מל)
1 כוס משקה סויה או מים
1 גביע מעדן סויה בטעם טבעי
לציפוי:
2 כפות סוכר חום או סילאן
1 כף קקאו גדושה
1 כף שמן
1/4 כוס מים
4 כפות שוקולד צ׳יפס

image

אופן ההכנה:
להכניס את החומרים הרטובים למעבד מזון ולהפעיל עד לקבלת תערובת אחידה.
לערבב את המרכיבים היבשים (כדאי בעזרת מטרפה, זה מאוורר את הקמחים).
לאחד בין התערובות ולערבב עד לתערובת אחידה.
להעביר ל-2 תבניות חד פעמיות משומנות בתרסיס שמן ולהכניס לתנור שחומם ל-170 מעלות.
לאפות למשך 30 דקות, עד שקיסם שמוחדר לתוכן יוצא יבש.
להוציא ולצנן לטמפרטורת החדר.

לציפוי להמיס יחד את כל המרכיבים ולמרוח על העוגה שהצטננה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.