עוגת ריקוטה וקרם לימון

אני אוהבת שילוב של גבינה ולימון, עוגה די קלילה להכנה מקור המתכון נעמה רן

תבנית 24

ריקוטה וקרם לימון

חומרים לבסיס:

150 גר' ביסקוויטים

100 גר' חמאה מומסת

2 כפות אבקת סוכר

למלית:

2 מכלים (500 גר') גבינת ריקוטה

1 גביע יוגורט 3% ( במקור המתכון עם שמנת.

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

מעט תמצית וניל

שמנת מתוקה + 1 כף סוכר

לקרם הלימון:

1/2 כוס מיץ לימון

גרדת לימון מ2 לימונים

1/2 כוס סוכר

4 חלמונים

2 כפות מחוקות של קורנפלור

הכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות ולשמן את התבנית

בסיס: בקערת המג'ימיקס = ביסקיוויטים + חמאה+ א. סוכר- לפירורים.

לשטח בתבנית כולל מעט בדופן התבנית.

מלית: לערבב בקערה- גבינה+ יוגורט + סוכר +  ת. וניל  ואחר להוסיף חלמון אחר חלמון לטרוף במטרפה ידנית לתערובת חלקה

יוצקים על הבסיס ואפים 40 דק'.- מצננים.

קרם:

טורפים בסיר את כל מרכיבי הקרם  למעט השמנת המתוקה והסוכר על להבה בינונית תוך כדי ערבוב 8 דק עד שהקרם סמיך.

מעבירים לכלי ומניחים ניילון נצמד ומקררים.

מעבירים את הקרם לקערה וטורפים היטב .

מקציפים את השמנת המתוקה + כף סוכר ומוסיפים בשתי פעימות לתערובת הקרם.

מעבירים לשק זילוף ומזלפים תלוליות.

ריקוטה וקרם לימון1

תיהנו