לשכבה השחורה – הראשונה
1 כוס שוקולד צ'יפס מומס
200 גרם חמאה מומסת
4 ביצים
1 כוס סילאן טבעי
3/4 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
ווניל
לשכבה הלבנה – השנייה
450 גרם גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה
2 ביצים
1 אינסטנט פודינג ווניל
3 שקיות סוכר ווניל
2 כפות סוכר
1/2 כוס קמח
לשכבת הקרם:
120 גרם שוקולד
120 גרם שמנת מתוקה
אופן הכנה:
לשכבה הראשונה:
לשים בקערה את הביצים והסילאן ולערבב. להוסיף את החמאה המומסת, את השוקולד המומס ולערבב עד איחוד.
להוסיף 3/4 כוס קמח לבן ורבע כוס קקאו (רצוי לנפות דרך מסננת). לערבב היטב
להוסיף וניל. לערבב היטב.
לרסס תבנית בספריי שמן ולהעביר אליה את הבלילה.
לאפות בחום של 180 מעלות למשך 12 דקות.
לשכבה השנייה:
לשים בקערה את הגבינה, השמנת, הביצים, 2 כפות סוכר, 3 שקיות סוכר ווניל, ולערבב היטב בעזרת מטרפה.
להוסיף את הקמח ואת האינסטנט פודינג וניל. לערבב היטב.
לשפוך את השכבה הראשונה על שכבת השוקולד (החצי אפויה), ליישר.
להמשיך לאפות את 2 השכבות ביחד בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה. לצנן היטב למשך שלוש שעות לפחות.
לשכבת הקרם:
לחמם את השמנת עם השוקולד במיקרוגל ולערבב עד המסה. לשפוך על העוגה וליישר.
לחלק את העוגה לריבועים ולשמור בקירור.