עוגות לפסח? קצת בעיה לא? אז זהו שלא ויש כאלו שאפילו טעימות יותר כמו פה.
והקלות להכינן על זה אין מה לדבר . גייסתי את סופרמיקרו שלי לעניין ויששש
עוגת קרמבו אגוזים אלוהית
לתחתית
4 ביצים שלמות
1 אריזה אינסטנט פודינג שוקולד
חצי שקית אבקת אפיה וכף חמאה רכה
– להקציף יחד ולהעביר לתבנית אובלית בינונית מצופה נייר אפיה ול-6 דקות בדיוק ל…מיקרוגל .
להכין סירופ להשקות את העוגה בכוס מים רותחים +3 כפות סוכר וכפית תמצית רום.
לקרם- 2 חפיסות אינסטנט פודינג בטעם אגוזים כזה שיצא לחג במיוחד או וניל עם כף גדושה אבקת קפה נמס(לא מגורען)אם אין אז להמיס מגורען בכף מים לפני השילוב במסה.
3 כוסות חד פעמיות שקופות לשתיה קרה מלאות חלב
1 מיכל שמנת קצפת 38%
מיכל גבינה קטן 250 גרם 5%
-שקית ג'לטין 14 גרם ומעט מים להמסתה -משהו כמו רבע כוס.
להקציף הכל יחד ללא הג'לטין.
להמיס ג'לטין היטב במעט מים רותחים ולקרר לפושר להוסיף אותו למסה.
להעביר על התחתית לישר במרית ולקרר היטב .
לציפוי – 100 גרם שוקולד מריר
חצי כוס חלב
חצי כפית קפה נמס מגורען
כפית תמצית ויסקי של מימונס או אחר שאוהבים.
להמיס שוקולד וחלב ,ואת הקפה המגורען בקערית במיקרו להוציא ולהוסיף תמצית ויסקי .לבחוש לממרח חלק.
לצקת מעל העוגה לקשט בקצפיות קטנות .אפשר להכין בבית או לקנות .
לקרר היטב מכוסה .
להגיש ולהתעלף.
תכינו ממחטות לנקות שפתיים…
למרנג ביתי 3 חלבונים
כוס סוכר
כפית קמח תפוחי אדה וכפית חומץ
להקציף חלבונים וסוכר לקצף קשה .
לקפל פנימה בזהירות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור כשלפ ואת כפית החומץ .
לזלף קצפיות על נייר אפיה ולאפות שיהיו קשות מבחוץ ועדיין לבנות ויפות .לכבות תנור ולהשאיר שיתייבשו בו.
אפשר להוסיף תמציות טעם וצבעי מאכל אם רוצים.