עוגת קוקוס, תפוז ושבבי שוקולד

זו לא עוד עוגת קוקוס סטנדרטית, בזו יש מיץ תפוזים, שמעניק עסיסיות, ארומה וטעם.
המתכון המקורי (מיקי שמו) עם קמח מצה ואבקת שקדים , עם שינויים שלי – התוצאה נהדרת.

בחורה עם מחשב נייד

עוגת קוקוס תפוז ושבבי שוקולד ללא גלוטן

חומרים:

4 ביצים מופרדות + 4 חלבונים

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס מיץ תפוזים טרי

3 כוסות קוקוס טחון

2 כפיות וניל

3/4 כוס סוכר

קמצוץ מלח

3/4 כוס אבקת שקדים

1/2 שקית אבקת אפיים

100 גר' שוקולד מריר מגורר גס

הכנה:

לחמם תנור ל 165 מעלות

לשמן תבנית – השתמשת בתבנית חד פעמית של ניקול

להקציף חלבונים + סוכר לקצף יציב ולא קשה מידי

בקערה- לערבב 4 חלמונים + שמן + מיץ תפוזים, קוקוס ותמצית וניל – עדיף במיקסר ידני

בקערה- אבקת שקדים + אבקת אפייה ושוקולד מריר.

את החלבונים המוקצפים לערבב יחד עם  תערובת הקוקוס בעדינות , ואחר להוסיף את אבקת השקדים .

אופים 40-45 דק'.

מצננים וזורים מעלה אבקת סוכר.

עוגת קוקוס תפוז2

תיהנו