עוגת קוקוס עם קרם לימון

מבסיס אחד אפשר להכין שתי עוגות נפלאות. קרם הלימון נהדר נהדר.

בחורה עם מחשב נייד

עוגת קוקוס וקרם לימון

חומרים:

לשכבת הקוקוס:

6 חלבונים, בטמפ' החדר (שומרים את החלמונים להמשך)

1 כוס סוכר (200 גרם)

2 כוסות קוקוס (200 גרם)

 

לקרם הלימונים:

6 חלמוני ביצים (L)

150 גרם סוכר

240 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי

קליפה מגוררת מ־4 לימונים

100 גרם חמאה רכה

 

לקצפת (לשכבת הציפוי):

2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)

¼ כוס סוכר (50 גרם)

2 כפות אינסטנט פודינג וניל (20 גרם)

               

 אופן ההכנה

 מכינים את שכבת הקוקוס ואופים:

מחממים תנור ל-180 מעלות

במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים קוקוס לקצף ומקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה. משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה (התחתית תתפח ותתייצב). מצננים.

 מכינים את קרם הלימונים: בסיר אדים כפול (בן מארי) מחממים חלמונים, סוכר ומיץ לימון עד שמסמיך. מקפידים לערבב כל הזמן בעזרת מטרפה ידנית כדי שהחלמונים לא יהפכו לגושים. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת ומעבירים לקערה.

מקררים במשך 15 דקות ומוסיפים את החמאה (חשוב: לא להוסיף את החמאה כשהקרם חם כדי שהשומן לא יצוף מעל הקרם!). מערבבים עד לקבלת קרם לימון בעל מרקם אחיד. כדאי להשתמש במערבל מוט ידני כדי לקבל תערובת קרמית חלקה.

את התערובת להניח בעדינות על הקוקוס הקר, ומעל את הקצפת.

אני גררתי מעט קליפה של ליים מעלה.

תיהנו