עוגת פרג בחושה

עוגת פרג בחושה מופלאהבבית שלנו כשהמילה פרג עולה כולם מזילים ריר .

בחגים לא כולם אוטהבים קרמים וכובד אז יצרתי עוגה קלה בבחישה בקערה אחת .

כשיבואו לכם אורחים תפתיעו עם פרוסות או קוביות ממנה ואף אחד לא ישאר אדיש .

אז קדימה לעבודה .

צריך –

2 וחצי כוסות קמח לבן

2 כוסות פרג טחון טרי שלא תהיה בו מרירות.תטעמו .

2 כוסות סוכר

3 ביצים גדולות

2 כפיות אבקת אפיה

1 מיכל שמנת חמוצה (אפשר 9 אחוז)

במיכל השמנת ממלאים שמן חמניות או תירס שמניב תוצאות נפלאות באפיה

באותו מיכל ממלאים חלב

קליפה מגוררת מתפוז אחד וניתן גם מלימון

2 כפות סוכר חום לפיזור מעל העוגה לפני האפיה או שקיק סוכר וניל.

ההכנה הכי פשוטה שיש .

בקערה גדולה מקציפים הכל יחד עד שמתאחד ולא יותר .

מעבירים לתבנית חלה גדולה מרופדת נייר אפיה משומן בספריי שמן .

מפזרים את הסוכר החום על פני העיסה .

ניתן לאפות בתבנית בינונית מרובעת חד פעמית.30X20

אופים בתנור חם 180 מעלות 10 דקות מנמיכים ל-160 וממשיכים לאפות כ45 דקות או לפי צורך כל אחד ותנורו .

בודקים עם קיסם שיצא עם מעט פירורים. לא לאפות יותר מדי ולייבש אותה .

חלקו למי שאתם אוהבים באחריות .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.