עוגת פנקייק עם קרם גבינת נפוליאון ואננס

עוגת פנקייק עם קרם גבינה ואננס.
שכבות של עונג בקלי קלות.

בחורה עם מחשב נייד

את עוגת הפנקייק הראשונה שלי הכנתי בטעם שוקולד. כשקיבלתי השבוע את גבינת נפוליאון 16% שומן לטעימה וניסוי היה ברור לי שעוגת הפנקייק הבאה תהיה עם קרם גבינה. הגבינה מעולה בדיוק כמו אחותה עתירת השומן ומצויינת לעוגות קרות,ממרחים וכריכים.

מצרכים :

1/2 1 כוסות חלב

3 ביצים

1 סוכר וניל

3 כפות סוכר

3 כפות שמן

2 כוסות קמח

1 אבקת אפייה.

1 קופסת שימורים של קוביות אננס

הכנה:

לשים בקערה חלב,ביצים,שמן ולטרוף היטב.

להוסיף את שאר המצרכים ולטרוף עד קבלת תערובת סמיכה וחלקה ללא גושים.

(ניתן להעביר את התערובת דרך מסננת)

לחמם מחבת בגודל 24 או 26 ולהוסיף חצי כף שמן.

את השמן למרוח בעזרת מגבת נייר על כל המחבת.

לקחת מהבלילה כמות של מצקת שלמה ולצקת באמצע המחבת.

בעזרת המצקת ‘לפתוח’ את הבלילה בסיבובים עד גודל המחבת.

לטגן כדקה וחצי. כשנוצרים בועות זה הזמן להפוך את הפנקייק ולטגן עוד חצי דקה.

להוציא מהמחבת ולהניח לצינון.

כך להכין 4-5 פנקייקים ולצנן אותם.

לקרם גבינה:

1 גביע גבינת נפוליאון 16% שומן

2 שמנת מתוקה

3 כפות פודינג וניל או אבקת סוכר

גרידת לימון מלימון שלם

להקציף שמנת עם פודינג או אבקת סוכר וגרידת לימון עד קבלת קרם רך. להוסיף את הגבינה ולהקציף עד שמתקבל קרם מוצק וחלק.

הניחו פנקייק על מגש הגשה,מרחו עליו מהקרם ופזרו קוביות אננס.

כך המשיכו בשכבות עם כל הפנקייקים.

למעלה קשטו בצורה חופשית בעזרת קרם וקוביות אננס לפי רצונכם .

הכניסו את העוגה למקרר להתייצבות של כשעתיים ואז…תחתכו פרוסה ותתענגו:)

תוכלו לעקוב אחרי הבלוג שלי בלחיצה קלה על 'עקוב אחרי' בצד שמאל למעלה.

תוכלו להתעדכן בכל המתכונים וחדשות האוכל הדף הפייסבוק הכי שווה ברשת סלונה אוכל

וכמובן תמיד מוזמנים להשאיר את עקבותיכם עם לייק ותגובה 🙂