עוגת פירות קיץ

קיבלתי ויטמינצ'יק להתנסות. הבנות לא בזבזו רגע ומיד שלפו את המשחק האהוב עליהן, מכשיר להכנת ברד. עכשיו הן יכולות להכין המון כוסות של ברד במגוון צבעים וטעמים.

אחרי שנתתי להן קצת להשתעשע ולסיים את מלאי הקרח, הצעתי להן לבוא לעזור לי לחתוך כמה פירות קיץ, להוסיף מיץ ענבים ומיץ תפוחים ולהכין עוגה קייצית.

promo_long

עוגת פירות קיץ

מצרכים :

5 ביצים

3/4 כוס סוכר

3 תפוחי עץ – רצוי חמוצים

1/4 כוס ויטמינצ'יק ענבים (מרוכז – לא מהול במים)

1/4 כוס ויטמינצ'יק תפוחים (מרוכז – לא מהול במים)

2 כפות ליקר דובדבנים או תפוזים

2 כוסות קמח תופח

1 שקית סוכר וניל

1/2 כוס שמן

1/2 ק"ג פירות קיץ מגולענים וחתוכים לקוביות כמו : – משמשים, שזיפים, אפרסקים, אגסים, נקטרינה

DSC_6918

אופן ההכנה :

1. מקלפים את התפוחים וחותכים לפרוסות.

2. שופכים על התפוחים את מיץ הענבים, מיץ התפוחים  ואת הליקר ומערבבים.

IMG_3661

3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שהסוכר נטמע בחלבונים ונוצרת תערובת אוורירית (לא קצף ביצים נוקשה).

4. מוסיפים חלמונים, קמח, שמן וסוכר וניל וממשיכים להקציף עד יצירת תערובת אחידה.

5. מוסיפים בערבוב ידני את התפוחים.

IMG_3663

6. משמנים תבנית עגולה ומשטחים בה מחצית מהתערובת.

7. מפזרים מעל התערובת שבתבנית את קוביות הפירות החתוכים ומעליהם משטחים את יתרת התערובת.

IMG_3665

8. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני לכשעה עד שהעוגה משחימה וקיסם שנכנס פנימה יוצא יבש.

DSC_6911