עוגת פירות קייצית

כשנעצתי את הסכין בעוגה וכל העסיס המתוק, האדום, העז והמרהיב הזה נגלה לעיני, הבנתי שזהו זה! זו העוגה שלי של הקיץ! הבנתי שזו ה-עוגה שתעלה חיוכים למי שיטעם ממנה…. תתארו לכם אותה, עם גלידת וניל ליד, קפה קר עם קרח.. מה צריך יותר מזה?

11411728_10205673457690540_5632248744936541472_o
לבצק:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
1 ביצה
_______________
למלית:
800 גרם פירות מעורבבים (לפי בחירה – אני שמתי אגסים, דובדבנים מגולענים, שזיפים ונקטרינות)
3 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
50 גרם חמאה
1 כפית גדושה קורנפלור
________________
להכנה:
להתחיל מהמלית (חשוב שתהיה קרה כששמים אותה על הבצק)
1. לשים את הפירות בקערה, להוסיף את הסוכר והסוכר וניל ולערבב. לתת מנוחה של חצי שעה.

10404415_10205672670710866_5404785202515671906_n
2. להמיס חמאה במחבת ולהוסיף את הפירות עם הסוכר. לבשל על אש קטנה כרבע שעה, לערבב מדי פעם.

3. במחבת ניגרים נוזלים מהפרי. להוציא את הנוזל לקערה ולערבב עם הקורנפלור. להחזיר את הנוזל למחבת ולערבב את הפירות עם הנוזל תוך כדי בישול וערבוב עד הסמכה. (ייקח 2 דקות בערך). לצנן היטב.

11219219_10205673074040949_8681309262919866961_n11750650_10205673073800943_239152433760332561_n
4. לשים בקערת מיקסר את חומרי הבצק ולעבד עד קבלת בצק אחיד

5. לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של 0.5 ס"מ ולהניח בתבנית כך שיש שוליים מחוץ לתבנית.

11403092_10205673073120926_7856345656136502858_n
6. למלא את הקלתית, לסגור אותה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

11741289_10205673457650539_8549781825953827445_o
מ-ו-ש-ל-ם!!!

11717544_10205673465450734_4211407250259109638_o
**** תשתדלו להוסיף פירות אדומים כמו שזיף או דובדבן מה שייתן לפאי צבע משגע!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!