אתם בטח מכירים את אותה סיטואציה קייצית שחוזרת על עצמה: המון פירות במקרר.
לקראת סוף השבוע אני אוספת מהמגירה את כל הפירות ה"עייפים" שכבר לא רוצים/יכולים לאכול. השבוע מצאתי שם: 2 תפוחי עץ, 2 אפרסקים, 4 שזיפים ו- 2 משמשים.
ביצעתי בהם פעולת חילוץ והצלה בנוסח יחידת 669, רק בלי המטוס. ליטפתי, חתכתי, ערבבתי, שיככתי את כאבם בנוזל אלכוהולי, והמתקתי את סבלם בסוכר.
מה יצא מהם? הרי זה לפניכם. עוגה במראה כפרי אותנטי, לא מפונפנת, עם פירורים אפויים ומתחתם מבצבצות קוביות של פירות צבעוניים חמצמצים. אני מתה על השילוב של החמיצות הפירותית בעוגות.
עוגת פירות ושקדים עם שטרוייזל (פירורים)
הערה: אם אין במקרר פירות עייפים, ניתן להכין את העוגה הזו גם עם פירות שקניתם במיוחד לצורך העוגה, או עם פירות יער חמצמצים (טריים או קפואים).
מרכיבים
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
4 כפות סילאן (או דבש)
1/2 כוס שמן
גרידת לימון מלימון שלם
מיץ מלימון אחד + כף מים
1 גביע יוגורט
1.5 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה)
1/2 כוס שקדים טחונים
2 כוסות פירות חתוכים לקוביות 2X2 (שהושרו שעתיים לפחות ב 1/2 כוס סוכר ו2-3 כפות ליקר או ברנדי).
לפירורים – (שטרוייזל)
25 גרם חמאה
2 כפות סוכר חום דמררה
2 כפות קמח גדושות
אופן ההכנה
1. תחילה נכין את הפירורים: חותכים את החמאה לקוביות קטנות (אפשר להקפיא אותה מעט ולגרר על פומפיה) ומערבבים הכל יחד בעזרת הידיים, עד לקבלת פירורים אחידים. מכניסים למקרר.
2. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
3. משמנים תבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ (או תבנית פיירקס אובלית) ומרפדים את תחתיתה בנייר אפיה.
4. העוגה: מקציפים במיקסר ביצים, סוכר וסילאן (או דבש), כחמש דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
5. מוסיפים שמן, יוגורט, גרידת לימון ומיץ לימון המדולל בכף מים ומערבבים מעט.
6. מוסיפים את ה"יבשים": קמח ושקדים ומערבבים קלות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית, מפזרים מעל את הפירות באופן אחיד ומפזרים את הפירורים.
7. אופים כ- 25-30 דקות עד שפני העוגה זהובים וקיסם הננעץ לתוכה יוצא עם פירורים לחים. חשוב להחדיר את הקיסם למרקם העוגה (בין הפירות) ולא לנעוץ אותו בפרי.
לפני ההגשה ניתן לפזר מעט אבקת סוכר. זה נראה מקצועי ומושקע… אך עדיין כפרי וביתי.
בתיאבון!
חיים וטעים!