פירות יבשים אהובים עליי כמעט בכל צורה בכל השנה. לכן, ט"ו בשבט הוא בשבילי סיבה מיוחדת לחגיגה.
העוגה הזו היא אחת הטעימות ביותר שאני מכירה. עוגה בחושה, קלה להכנה, אבל עושר הפירות היבשים והמשומרים שהיא מכילה משדרג אותה לכזו שרוצים לאכול בכל הזדמנות ולא רק בט"ו בשבט.
החומרים: (4 תבניות אינגליש קייק)
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
2 מיכלי שמנת מתוקה
3 כוסות קמח תופח
3.5 כוסות של פירות יבשים קצוצים לפי בחירתכם
כחצי קופסת שימורים של פירות (במתכון מומלץ לפתן אפרסקים, אבל השתמשתי כבר במשמשים, פירות טרופיים ואפילו אננס משומר), מסוננים וחתוכים לקוביות.
אופן ההכנה:
מערבלים במיקסר את הביצים, הסוכר ומיכל אחד של שמנת מתוקה כחמש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הקמח והמיכל הנוסף של השמנת המתוקה ומערבלים היטב. מוסיפים את הפירות היבשים ואת הפירות מקופסת השימורים ומערבבים.
מעבירים לתבניות ואופים.
מוזמנים להכין ולספר איך יצא…
בתאבון!
אהבתם את הפוסט? רוצים לקרוא פוסטים נוספים של ‘מבשלת משהו'’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל
הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של 'מבשלת משהו'