עוגת פירות בחושה בסיר פלא

עוגה בחושה בסיר פלא

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

כשאומרים סיר פלא לא מבינים איך אני עומדת בצד מחייכת בעצב ועני בורקות בדמעות .

סיר פלא מזכיר לי נשכחות כשלא היו תבניות נון סטיק ולא היו טפלונים למיניהם וגם לא היו ניירות אפיה .

אבל היו סיר פלא שעמד על הכיריים כשאש קטנטנה תחתיו ובו נוצרו עוגות עילוי למיניהן ,גבוהות נימוחות ונפלאות .

היו גם תבניות האלומיניום – הטיפסין כמו שסבתא קראה להן ויודעים מה ? לא נדבק שם מאומה ואפילו הפירורים לא נותרו .

המוצר השלישי שהיה היה האמאייל . כאלו היו לסבתא בכמויות בהן היא נההגה לעבד את הבצקים והעיסות שלה באמרה – אה לזה הכל נדבק .זה טוב רק להרתיח מרק ומים…

בשבוע שעבר סידרתי את מחסן הסירים שלי ונחשו מי צץ לו?

סיר הפלא של סבתא  ובמקריות מופלאה חברת נפש שלי שאלה איך משתמשים בו .

הסיר עבר אמבטיה רצינית והיידה לאפות עוגה בחושה טעימה שסבתא נהגה לאפות עם שדרוג מחודש של פירות טריים וכאלו שלא נהגו ליבש אז כמו תותים וחמוציות שאותן הביא לתודעה האח הגדול מאמריקה .

לכו להכין – הכל בקערה אחת וסיר קטן .

לפירות – 3 אגסים גדולים קלופים ופרוסים לשישיות

כוס מים

כוס סוכר

50 גרם תותים מיובשים

כמה טיפות תמצית וניל.

מביאים לרתיחה את הנוזלים והסוכר וכשהוא נמס מוסיפים הפירות ומביאים לרתיחה שוב .

מבשלים על אש קטנה 10 דקות ומכבים אש . משאירים להתקרר בטמפרטורת החדר .

לעוגה –

350 גרם קמח תופח  ועוד כף לפירות לאיבוק .

1 שקיק אבקת אפיה בנוסף .

150 גרם חמאה רכה מאוד

5 ביצים שלמות

2 כוסות סוכר

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

50 גרם צימוקים

50 גרם שקדים משובבים – או אגוזים

50 גרם חמוציות ללא סוכר .

 

משמנים היטב את סיר הפלא ומאבקים אותו במעט קמח.

מקציפים את חומרי העוגה  יחד כמה דקות ולא יותר.

מאבקים את הצימוקים החמוציות והשקדים בכף הקמח ובוחשים בעדינות לעיסה כך הם לא ישקעו.

מעבירים לסיר הפלא ששומן כדבעי וקומח .

אופים כ-15 דקות ב-180 מעלות חום עד שהיא מתחילה להתייצב.

מוציאים את הסיר מהתנור.

מסדרים מעל את האגסים והתותים שבישלנו בצורה  יפה.מכסים בנייר אפיה שהפירות לא ישרפו לנו

ומחזירים לתנור לאפיה נוספת עד התייצבות העוגה  כ30 דקות.

בודקים בקיסם ואם צריך אופים עוד דקות ספורות.

מקררים ומגישים בטמפרטורת חדר עם קצפת או שמנת חמוצה .ואפשר גם גלידת וניל.

טעם גנעדן מובטח .

זהו טעם ילדותי שלי ואני מנסה לשמרו בכל דרך .

ראוי לציין שבפירות יבשים אני סומכת על חברת "מיה" המשווקת את המוצרים המעולים שלה בכל מרכול

ולכן השתמשתי בצימוקים מתוצרתם .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.