העולם נחלק לאנשים שמתים על ג'יימי אוליבר ולאנשים שמתעבים את ג'יימי אוליבר. מבלי לנקוט עמדה חד משמעית ביחס לפרסונה, אני חייבת להודות שמהבחינה הקולינרית הטהורה – אני בצד שלו. מבלי לנקוב בשמות, לאחרונה מציפים את השוק ספרי בישול לנשות קריירה שהן גם אמהות מסורות, שנועדו להעביר שיעור במולטי-טאסקינג ובבישול פשוט, ואני מרשה לעצמי למתוח את המינוח "בישול" בהקשר הזה, פשוט משום שבננות חתוכות מצופות בשוקולד מריר זה לא בישול, זו הרכבה.
לכן , אני חייבת להסיר את הכובע בפני הספרים של ג'יימי אוליבר, שגם כשהוא מציג מתכונים "פשוטים", הוא עושה את זה עם הסבר ומבלי להעליב את יכולותיו, ובעיקר את דימיונו של המבשל, כי בשביל תותים בקצפת אני לא זקוקה לספר.
כשקיבלתי את הספר האחרון של ג'יימי אוליבר, "איטליה של ג'יימי" שמתמקד במטבח הטוסקני האהוב עלי כל כך, שמתי עין על שני מתכונים. האחד – לימונים אפויים עם מוצרלה מאמלפי, והשני – עוגת ענבים טוסקנית.
את שניהם הכנתי, שניהם יצאו מדהים, ואת המתכון של עוגת הענבים אני מצרפת לכאן. ולמרות שאני לא אישה של עוגות בחושות, או ליתר דיוק – אוהבת להכין, פחות אוהבת לאכול – זו עוגה מצוינת שקל להכין וכיף לאכול.
עוגת ענבים טוסקנית
מרכיבים
- 4 ביצים גדולות
- 270 גרם סוכר
- 180 מ"ל חמאה מומסת
- 120 מ"ל שמן זית כתית מעולה
- 150 מ"ל חלב (גיליתי להפתעתי שנגמר החלב, אז השתמשתי בשמנת מתוקה ויצא מצוין)
- מקל וניל או כפית תמצית וניל טהורה, אני השתמשתי בחצי כפית אבקת וניל טחונה שהיא שווה בכמותה לזרעים ממקל וניל אחד
- 400 גרם קמח – אני המרתי לקמח מלא
- 1 וחצי כפיות אבקת אפייה
- מלח
- קליפה מגוררת משני לימונים
- קליפה מגוררת משני תפוזים (לא היו לי תפוזים אז השתמשתי רק בשני הלימונים)
- 600 גרם ענבים שחורים קטנים. במתכון הוא ממיר את הענבים בפירות יער או בענבי מוסקט מכיוון שקשה להשיג בבריטניה ענבים מזן פרגולה. אני מצאתי ענבים שחורים קטנים, מוצקים ומתוקים שמושלמים לעוגה הזו.
הכנה
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כמה דקות.
מוסיפים את החמאה, השמן, החלב והווניל וממשיכים להקציף.
מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים בכף עץ או מחליפים את הוו במיקסר לוו גיטרה,
מוסיפים את קליפות הלימון והתפוז ומבליעים אותן בבלילה.
מניחים ל-10 דקות על מנת שהקמח יספח את הנוזלים.
מוסיפים חצי מכמות הענבים השטופים ומערבבים בעדינות.
משטחים את הבלילה על תבנית באורך 25 ס"מ משומנת ומקומחת או מצופה בנייר אפייה (אורך של אינגליש קייק, אבל יותר רחבה).
אופים 15 דקות ומוציאים מהתנור.
מפזרים את יתרת הענבים על העוגה החמה ולוחצים אותם בעדינות לתוך העוגה.
מחזירים לתנור לעוד 30-40 דקות עד שפני העוגה שחומים והעוגה יציבה.
מקררים (הענבים רותחים, אז אל תנסו, כמוני, לאכול אותה מיד).
אחרי שהיא מתקררת, הלחות של הענבים מרטיבה את האזור שמסביב לכל ענב והעוגה יוצאת לחה וטעימה.
לפוסט המקורי בבלוג shoe me love